Španielsko Málaga 2016

logo erasmus+  

V rámci programu Erasmus+ pre oblasť vzdelávania a odbornej prípravy, Kľúčová akcia 1 – Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu pod názvom: Ryby a morské plody v stredomorskej gastronómii - získavanie nových zručností“.
V septembri tak vycestuje 20 žiakov do Španielska za účelom rozvoja kľúčových kompetencii pod vedením Mgr. Jany Placekovej.

Ing. Jana Sudrová


A sme doma!!!

3. októbra 2016 o 10.35 pristálo lietadlo smerujúce z Malagy v Bratislave a pre 20 žiakov  a sprevádzajúcu osobu   Mgr. Janu Placekovú sa tak skončila nezabudnuteľná mesačná stáž v rámci programu Erasmus plus pod názvom Ryby a morské plody v stredomorskej gastronomii- získavanie nových zručností.  Bol to mesiac získavania nových vedomostí a  zručností týkajucich sa morských plodov a rýb , mesiac nových priateľstiev a mesiac neopakovateľných zážitkov.  Počas stáže boli žiaci rozdelení  do reštauračných zariadení, kde pod vedením mentorov získavali nové vedomosti a zručnosti týkajuce sa spracovania, prípravy a servírovania jedál z morských plodov a rýb. Popri neoceniteľných pracovných skúsenostiach sa žiaci zdokonalili v španielskom jazyku a spoznávali kultúru slnečnej Andalúzie. Vo voľnom čase mali možnosť  kúpať sa v mori či naživo zažiť atmosféru španielskej futbalovej ligy. Absolvovali  netradičnú,  pre niekoho priam adrenalínovú prehliadku  mesta Málaga na  segwayoch, nadýchali sa čarovnej atmosféry mesta Mijas, či anglického Gibraltáru. Žiaci sa naučili pripravovať paellu a sangriu, čo na akademickom dni s radosťou predvedú aj ostatným spolužiakom. Síce sme už fyzicky  doma, ešte dlho potrvá, kým spracujeme všetky zážitky a skúsenosti, ktoré nám  tento nezabudnuteľný mesiac priniesol.

Stáže sa zúčastnili: Dominika Baláková, Ondrej Bugár, Silvia Čakajdová, Michal Gaman, Kristína Hubová, Matej Kochan, Michaela Kompasová, Radka Masárová, Natália Ofertalerová, Eduard Pastierik, Jozef Pipíška, Kristína Píšová, Simona Píšová, Lukáš Poór, Romana Szabová,  Monika Šošovičková,  Miriama Šumrichastová, Dominika Šušorová, Simona Turcerová, Denis Vido

Mgr. Jana Placeková


Dňa 14. decembra 2016 boli  žiakom III.K, IV.K, V.K, V.L, ktorí sa zúčastnili mesačnej stáže v Málage odovzdané Europassy - mobilita.

V tomto dokumente  sú zaznamenané znalosti a schopnosti žiakov, ktoré počas mesačnej odbornej stáže nadobudli v inej európskej krajine. Žiaci sú zároveň registrovaní na Ministerstve školstva a my len dúfame, že tento dokument žiakom pomôže pri ich vstupe na  pracovný trh a zvýši možnosť ich uplatnenia sa na pracoviskách v Európe.

Mgr. Jana Placeková


 

RECETAS DE COCINA MEDITERRANEA

V rámci Erasmus plus žiaci v spolupráci so svojimi mentormi, ktorí im boli pridelení v jednotlivých reštauráciách, vytvorili zbierku receptov stredomorskej kuchyne. Hlavnou zložkou receptov sú ryby a morské plody, ale žiaci si do zbierky dovolili zaradiť typické španielske jedlá, s ktorými sa mali možnosť stretnúť počas svojho pobytu.

Buen provecho :)


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Video

Málaga 2016

03.10.2016

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31