Taliansko :: 2025

Erasmus+ Spolufinancovaný Európskou úniou

 

Odborný kuchársky kurz v Taliansku

V dňoch 17.3.-19.3.2025 sa dve naše majsterky - Paula Onoferková a Zuzana Matiašková zúčastnili odborného kuchárskeho kurzu v Taliansku. Kurz organizoval celosvetovo uznávaný inštitút ICIF - Italian Culinary Institute for Foreginers. Kurz bol zameraný na moderné techniky v oblasti prípravy pokrmov - vákuové varenie, molekulárna kuchyňa, nízkoteplotné varenie, sous-vide. Súčasťou kurzu bola aj ukážka prípravy menu od michelinského kuchára a ochutnávka a rozpoznávanie jednotlivých druhov syrov. Majsterky získali množstvo teoretických vedomostí a praktických zručností, ktoré nám po svojom návrate s radosťou predvedú. Okrem samotnej odbornej stránky kurzu, bola účasť na tomto kurz významná aj z pohľadu získavania nových kontaktov v odborných kuchárskych kruhoch.


Využitie zručností zo stáže v praxi

Po návrate z kurzu v Taliansku sa naše majsterky, pustili do prípravy žiakov na medzinárodnú súťaž v Rimavskej Sobote - FourFest, ktorá sa konala dňa 15.05.2025. Práve počas prípravy žiakov na súťaž, mohli využiť a ďalej odovzdať všetky vedomosti a zručnosti, ktoré počas kurzu nadobudli, nakoľko pri príprave pokrmu pracovali práve s technikami ako vákuové varenie, technika sous vide, či molekulárne varenie. Jedlo, ktorého prípravu so žiakmi neúnavne precvičovali si nakoniec v kategórii Kuchár junior vybojovalo umiestnenie v bronzovom pásme. Jednalo sa o Tatarák s ančovičkami, steak a prach z hovädzej sviečkovice, krémové rizoto so zelerovým extraktom a lieskovcovým maslom, syrové fondue v kurkumovom kúpeli a šalviový gél.
Veľmi pekne ďakujeme za všetky inovácie, ktoré naše majsterky vďaka kurzu priniesli na Kalinu.

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Jún 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30