Španielsko Málaga :: 2024

Výberové konanie na stáž


V rámci programu Erasmus+ v sektore odborné vzdelávanie a príprava, Kľúčová akcia 1- Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu č. 2024-1-SK01-KA121-VET-000198342.
V termíne 06.09.2024-26.09.2024 tak vycestuje 8 žiakov našej školy na stáž do reštauračných zariadení do Málagy (Španielsko) za účelom rozvoja kľúčových kompetencií. Odborná stáž je zameraná na získavanie nových vedomostí, zručností a kompetencií v oblasti prípravy jedál stredomorskej kuchyne, (najmä jedál z rýb a morských plodov) a obsluhy.
Prihlásenie na stáž je výhradne cez edupage. Následne prebehne výberové konanie, ktorého termín ako aj výsledky budú zverejnené na webovom sídle školy. 

KRITÉRIÁ VÝBERU:
- španielsky jazyk/anglický jazyk úroveň A2/B1,
- výborné hodnotenie v rámci odborného vzdelávania,
- zodpovedný prístup k plneniu si školských povinností – hodnotenie tr. učiteľom,
- bez žiadnych výchovných opatrení,
- psychické a fyzické predpoklady.

Výsledky výberového konania

Na odbornú stáž do Málagy sa mohli prihlásiť študenti hotelovej akadémie (3. ročník), ktorí spĺňali kritériá projektu do 10. 06. 2024.

Celkovo sa prihlásilo 8 žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní, uskutočnenom dňa 13. 06. 2024, bolo odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, odborných učiteľov, učiteľa španielskeho jazyka vybraných 8 žiakov. Títo žiaci sa v termíne od 06.09.2024 - 26.09.2024 zúčastnia odbornej stáže v reštauračných zariadeniach v španielskej Málage.

Projektu sa zúčastnia nasledovní žiaci: 

Margaréta Ležovičová, Karin Nyilášová, Sofia Mária Petersen, Natália Rabarová, Paulína Silná, Petra Soláriková, Radovan Šimorka, Viktória Švrková

Ing. Jana Sudrová, koordinátorka projektov

 


 

Slnečný pozdrav z Málagy

Do slnečného Španielska vycestovalo v septembri 8 žiakov hotelovej akadémie spolu s triednou učiteľkou Mgr. Placekovou. Školské lavice vymenili za prax v prímorskom letovisku Málaga, kde získavajú nové vedomosti, zručnosti a kompetencie v oblasti prípravy jedál stredomorskej kuchyne (najmä jedál z rýb a morských plodov) a obsluhy. Samozrejme rozvíjajú svoje komunikačné schopnosti v španielskom jazyku.


Otvorená hodina španielskej gastronómie

Dňa 14. 10. 2024 si účastníci odbornej stáže (odboru hotelová akadémia) v Málage pre svojich spolužiakov z I.K triedy pripravili  otvorenú hodinu španielskej gastronómie, počas ktorej im porozprávali o ich pobyte za hranicami Slovenska. Počas prezentácie ich stáže, žiakov oboznámili s tým, ako zahraničná stáž v rámci programu Erasmus+ prebiehala a čo všetko sa počas nej mali možnosť naučiť a predstavili im Španielsku gastronómiu. 
Súčasťou otvorenej hodiny bola aj ukážka čistenia morských plodov a príprava španielskeho jedla-gambas al pil pil (kreviet), do ktorej spolužiakov aktívne zapojili.  
Ďakujeme 

Paella v A klube

Dňa 16. 10. 2024 si žiaci odboru hotelová akadémia, ktorí boli účastníkmi zahraničnej stáže v rámci programu Erasmus+ pripravili v školskom odbytovom stredisku určenom pre verejnosť A-klube, ukážku prípravy španielskeho národného jedla paella. Ukážka bola spojená s ochutnávkou, čo ocenila najmä verejnosť, ktorá aktivity podobného typu oceňuje. Počas prípravy jedla, žiaci pre verejnosť pripravili aj banner, ktorý zdokumentoval ich pobyt v Málage.


Prezentácia stáží

Dňa 17. 10. 2024 si žiaci odboru hotelová akadémia pre žiakov I.K, I.F, II.F, IV.K pripravili zaujímavú prezentáciu o stáži. Žiakom porozprávali o stáži, jej organizácii, o prevádzkach, kde pracovali o výletoch, ktorých sa zúčastnili. Žiakom poskytli množstvo informácií a prezentáciu ukončili otvorenou diskusiou, kde sa žiaci pýtali množstvo otázok. Po živej diskusii žiacky svojimi fotkami zo stáže spestrili školskú nástenku, ktorú majú možnosť všetci vidieť v priestoroch pavilónu A.
Gracias

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31