Portugalsko Faro :: 2023

V rámci programu Erasmus+ v sektore odborné vzdelávanie a príprava, Kľúčová akcia 1- Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu č. 2023-1-SK01-KA121-VET-000122365


V septembri tak vycestujú 4 žiaci našej školy na stáž do kozmetických salónov v portugalskom Fare za účelom rozvoja kľúčových kompetencií. Odborná stáž je zameraná na získavanie nových vedomostí, zručností a kompetencií v oblasti kozmetických služieb a starostlivosti o pleť.

Žiaci odboru kozmetik sa do projektu môžu prihlásiť formou prihlášky, ktorá je v prílohe tejto správy. Prihlášku je potrebné vyplniť, podpísať a osobne doniesť do kabientu č. 47 p. Placekovej  do 16. 6. 2023. Následne prebehne výberové konanie, ktorého termín ako aj výsledky budú zverejnené na webovom sídle školy.  


Výsledky výberového konania Portugalsko

Na odbornú stáž do Fara sa mohli prihlásiť študenti študijného  odboru kozmetik, ktorí spĺňali kritériá projektu do 16. 6. 2023.

Celkovo sa prihlásilo 6 žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní, uskutočnenom dňa 19. 06. 2023, boli odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, odborných učiteľov, učiteľa anglického jazyka a triednej učiteľky vybrané 4 žiačky z triedy III.F. Tieto žiačky sa v termíne od 16. septembra – 6. októbra 2023 zúčastnia odbornej stáže zameranej na  získavanie nových vedomostí, zručností a kompetencií v oblasti kozmetických služieb a starostlivosti o pleť.

Projektu sa zúčastnia nasledovní žiaci: 

Veronika Šprláková, Lucia Tomášková, Michaela Vršková, Timea Žemberová

Podmienkou účasti na projekte je do dňa 22. 6. 2023 je priniesť p. Placekovej vypísanú záväznú prihlášku a osobný dotazník, ktoré sú v prílohe.

 


Na 3 týždne v slnečnom Fare

Dňa 6. 10. 2023 sa zo svojej odbornej stáže v portugalskom Fare vrátili 4 naše žiačky odboru kozmetik. Odborná stáž bola zameraná na získavanie nových vedomostí, zručností a kompetencií v oblasti kozmetických služieb a starostlivosti o pleť. Počas stáže pracovali v kozmetických salónoch Belleza dos Anjos a My secret Beauty, kde mali možnosť si nielen vyskúšať zručnosti, ktoré nadobudli počas svojho štúdia, ale zároveň sa naučiť a zdokonaliť  sa aj  v nových moderných technikách používaných v tejto oblasti. Veľkým prínosom bola pre žiačky aj možnosť naučiť sa a vyskúšať si komplexnú celotelovú masáž, ktorej ukážku nám predvedú aj počas svojho výstupu.

 Vo svojom voľnom čase sa zúčastnili fakultatívnych výletov, ktorých cieľom im bolo priblížiť novú krajinu a jej zvyky - navštívili Bengail, ale aj históriou dýchajúce španielske mesto Sevilla. Neodmysliteľným prínosom pre študentky bola aj možnosť zlepšiť si svoje zručnosti v anglickom jazyku a možnosť naučiť sa nové výrazy a bežné komunikačné frázy v portugalčine.

Video zo stáže si môžete pozrieť TU.


Prezentácia kozmetičiek o stáži v Portugalsku

prezentacia kozmetičiekV rámci odbytového strediska Dom služieb si žiačky IV.F triedy (odbor kozmetik), ktoré sa vrátili zo stáže v Portugalsku pripravili otvorenú hodinu pre žiakov nižších ročníkov spomínaného odboru. Počas tejto hodiny žiakom odprezentovali pripravenú prezentáciu o stáži, počas ktorej im porozprávali nielen o salónoch, v ktorých absolvovali svoju stáž, ale aj o svojich zážitkoch a o tom, čo nové sa počas stáže naučili. Na záver vedeniu školy, odborným majsterkám a žiakom predviedli  ukážku celotelovej masáže.


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31