Španielsko Málaga :: 2023

Do Španielska za novými zručnosťami

V rámci projektu Erasmus+ sa Mgr. Tatiana Pružinová a Bc. Dana Martišeková v termíne od 7. - 16. mája 2023 zúčastnili odbornej stáže v Málage. Praxou v reštauračnom zariadení Los Gutierrez Playa, známou svojimi skvelými jedlami z rýb a morských plodov, získali bohaté vedomosti a zručnosti práve v oblasti spracovania a prípravy týchto surovín. Španielski kuchári sa im okrem samotných vedomostí a zručností snažili odovzdať aj ich skúsenosti a zasvätili ich do svojho štýlu prácu, ktorý je od toho nášho odlišný. Nielenže  sa stretli s mnohými novinkami v oblasti gastronómie, ale  mali aj možnosť spoznať novú mentalitu, novú kultúru a v neposlednom rade aj novú krajinu - okrem samotnej prehliadky mesta, absolvovali aj  návštevu anglického Gibraltaru, kde mali možnosť degustovať typickú anglickú kuchyňu. Na záver stáže bol účastníčkam stáže  slávnostne odovzdaný certifikát o absolvovaní stáže ako aj dikument Europass mobility.

Po návrate domov  si účastníčky stáže pre našich študentov a kolegov pripravia zaujímavé aktivity, ktorými predstavia nielen svoju stáž, ale aj  všetky nadobudnuté zručnosti a vedomosti.

Ďakujeme


Ako chutí Španielsko

V školskej reštaurácii A klub si naši žiaci a majsterky odborného výcviku, ktoré sa zúčastnili zahraničných stáží cez projekt ERASMUS+, pripravili pre verejnosť ochutnávku španielskej kuchyne. 


Fotogaléria

Video

Ako chutí Španielsko

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi pripravila pre hostí školskej reštaurácie A klub prezentáciu zručností a schopností svojich žiakov a majstrov odbornej výchovy.

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31