Španielsko Madrid :: 2022

V rámci novo schváleného projektu Erasmus plus s č. 2022-1-SK01-KA121-VET-000057046na školský rok 2022/23 práve prebieha prvá mobilita v Madride.
Na prvej mobilite do Madridu, Španielsko - s názvom ART HISTORY, ktorý práve prebieha a z ktorého Vás všetkých srdečne zdravia, sa zúčastňuje naša pani riaditeľka - Mgr. Darina Krčíková a Mgr. Katarína Ďurišová. Cieľom tohto projektu je nájsť nové kontakty pre budúce mobilitné projekty a oboznámiť sa s kultúrnou históriou Európy a hlavne výtvarným umením pyrenejského poloostrova (Španielsko, Portugalsko) v rámci vyučovania odborných predmetov pre odbory kozmetik, kaderník-vizážista, kaderník. 

Art History - kurz

Stredná odborná škola obchodu a služieb v rámci projektov Erasmus+ vyšle v dňoch 13. 6. 2022 až 17. 6. 2022 dve účastníčky Mgr. Darinu Krčíkovú - riaditeľku školy a Mgr. Katarínu Ďurišovú na vzdelávací kurz do španielskeho Madridu s názvom Art History. Cieľom kurzu pre p. riaditeľku bude vytvorenie budúcej spolupráce v oblasti gastronómie, cestovného ruchu a iných služieb, ktoré súvisia so zameraním našej školy a vysielaním učiteľov a študentov na zahraničnú prax do Andalúzie, Španielska, kde si môžu vylepšiť svoje odborné zručnosti, zlepšiť svoje jazykové kompetencie a získať skúsenosti aj v oblasti práce v multikultúrnom pracovnom kolektíve. Cieľom výstupov Mgr. Ďurišovej bude zlepšenie si odborných znalostí v oblasti histórie, kultúry a metodiky vyučovania umenia v rámci odborných predmetov na našej škole.


Úspešný návrat

Po úspešnom absolvovaní vzdelávacieho kurzu ART HISTORY v Madride sa naše účastníčky Mgr. Darina Krčíková a Mgr. Katarína Ďurišová, spokojné a plné dojmov vrátili domov. Priniesli si veľa zážitkov, ktoré určite obohatia vyučovanie odborných predmetov. Takisto nám priniesli aj nové kontakty na zahraničné organizácie, s ktorými v budúcnosti určite nadviažeme spoluprácu. O svojom pobyte Vás všetkých budú informovať v rámci prezentácie na pracovnej porade.


Beseda o Art History

Dňa 05.04.2023 sa v učebni č 5 uskutočnila beseda pre žiakov tried - IV.J, V.K a V.L, ktorú si pripravili Mgr. Darina Krčíková a Mgr. Katarína Ďurišová. Žiakov informovali o svojej účasti na vzdelávacom  kurze ART HISTORY, ktorý sa uskutočnil v dňoch od 13.06. - 17.06.2022 v Madride. Ten bol zameraný na históriu kultúry, ako aj súčasnosť Španielska. Žiakov oboznámili so historickým aj súčasným umením.Vo videoprezentácií mali možnosť vidieť galérie, múzeá, obrazy a sochy.  

Stručne ich previedli históriou umenia pyrenejského poloostrova. Nakoniec im ponúkli aj pohľad do Španielskej gastronómie, kde im ukázali fotografie reštaurácií, ktoré navštívili ako aj ich ponuku zaujímavých vegánskych a vegetarianskych jedál, ktorú určite využijú študenti hotelovej akadémie.  

Výstava prác žiakovVýstava prác

Dňa 10.05.2023 nám pani riaditeľka Mgr. Darina Krčíková a Mgr. Katarína Ďurišová predstavili výstavu prác diel našich žiakov z triedy IV.J. 

Práce si žiačky pripravili na základe prezentácií a prednášok, ktoré si pripravila Mgr. Katarína Ďurišová. Študentky si na hodinách odborného kreslenia vypočuli prednášku o histórii umenia pyrenejského poloostrova. Prezreli si aj diela v múzeách, ktoré účastníčky kurzu navštívili počas svojej mobility - Art History v Španielsku. Na základe získaných a získanej inšpirácie mali vytvoriť vlastné diela, ktoré by nám radi predstavili. Tak dúfame, že sa Vám budú páčiť. Ste srdečne vítaní do učebne č. 46. 

 

ucastnicky staze

Prezentácia ukončených mobilít

Dňa 4. 10. 2022 sme si na pracovnej porade mohli prezrieť prezentácie účastníkov ukončených mobilít v programe Erasmus+. 

Jednou z nich bola aj prezentácia o kurze Art History, na ktorom sa v dňoch 13. - 17.6. 2022 zúčastnila naša pani riaditeľka - Mgr. Darina Krčíková a Mgr. Katarína Ďurišová. Kurz bol v Španielsku v meste Madrid. Cieľom kurzu bolo porovnávanie kultúrnych a historických odkazov v umení minulosti a súčasnosti, používanie rozličných metód pri analýze obrazov, porovnávanie štýlov východnej a západnej kultúry, ako aj oboznámenie sa s kultúrou Španielska v súčasnosti aj minulosti. Takisto sme nadviazali nové kontakty s ďalšími účastníkmi kurzu, s ktorými budeme môcť spolupracovať v budúcnosti na projektoch Erasmus +.


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria