Írsko Dublin :: 2023

V rámci programu Erasmus+ v sektore odborné vzdelávanie a príprava, Kľúčová akcia 1- Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu.


Prihláška na stáž do Írska 2023


Vo februári vycestujú žiaci študijného odboru obchod a podnikanie (III.F, IV.J) alebo študijného odboru obchodný pracovník (IV.F) našej školy do Dublinu, Írsko za účelom rozvoja kľúčových kompetencií. Stáž je zameraná na získanie nových poznatkov v oblasti obchodu, komunikácie s klientom a na zdokonalenie sa v cudzom jazyku (anglický jazyk). Ubytovanie žiakov je zabezpečené v hostiteľských rodinách (po dvoch žiakoch), kde im bude poskytnutá aj strava (raňajky a večere).

Žiaci sa do projektu môžu prihlásiť formou prihlášky, ktorá je v prílohe tejto správy.

Prihlášku je potrebné vyplniť, podpísať a doniesť do 28.11.2022 p. Placekovej (kabinet č. 47)! Následne prebehne výberové konanie, ktorého termín ako aj výsledky budú zverejnené na webovom sídle školy.


Výsledky výberového konania Írsko

Na odbornú stáž do Dublinu (Írsko) sa mohli prihlásiť študenti študijného odboru obchod a podnikanie a obchodný pracovnik do 28. 11. 2022.

Celkovo sa prihlásilo 11 žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní, uskutočnenom dňa 29. 11. 2022, bolo odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, triednych učiteľov, učiteľa anglického jazyka vybraných 6 žiakov z triedy IV.J a III.F. Títo žiaci sa v termíne od 12. 2. 2023 do 25. 2. 2023 zúčastnia odbornej stáže v obchodných prevádzakch v Dubline.

Projektu sa zúčastnia nasledovní žiaci: 

Lenka Hanusová, Nikola Hromadová, Mária Leporisová, Matúš Mančík, Sára Poliaková, Michal Zábojník


Na 2 týždne do Dublinu

V termíne 12.2. - 25.2.2023 sa 6 žiakov našej školy zúčastňuje odbornej stáže v rámci projektu Erasmus+ v Dubline, Írsko. Cieľom stáže je spoznať rozdiely v práci v slovenských a írskych firmách, spojiť teoretické znalosti s praktickými, zdokonaliť svoju znalosť jazyka a tiež získať sebadôveru pri používaní angličtiny v každodennom živote.
Študenti prileteli do Dublinu, kde ich následne z letiska odviezli taxíky do hostiteľských rodín, kde sú ubytovaní. Nasledujúci deň sa zúčastnili semináru, kde im boli vysvetlené podrobnosti o práci vo firmách, ubytovaní, cestovaní a živote v hlavnom meste Írska.
Študenti sú vo firmách a obchodoch kde pracujú pod vedením mentora, ktorý im pripravuje úlohy, poskytuje podporu a hodnotí ich prácu.
Počas víkendu študenti navštívili Howth - predmestie Dublinu v administratívnom grófstve Fingal v Írsku a mali možnosť vidieť i mnohé zaujímavé miesta a pamiatky v samotnom Dubline - Trinity College, Grafton Street, Dublinský hrad, Temple Bar, Christ Church Cathedral, Dublin Spire.

Dňa 24.04.2023 si žiaci III.F, IV.J - Lenka Hanusová, Nikola Hromadová, Mária Leporisová, Matúš Mančík, Sára Poliaková, Michal Zábojník si pre žiakov tried III.F, IV.J a V.L pripravili zaujímavé prezentácie o svoje dvojtýždennej stáži v obchodných prevádzkach v Dubline, ktorej sa zúčastnili v termíne od 12.februára do 25. februára. Spolužiakom porozprávali o stáži, jej organizácii, o hostiteľských rodinách v ktorých bývali, o prevádzkach, kde pracovali, o výletoch, ktorých sa zúčastnili. Žiakom poskytli množstvo informácií a prezentáciu ukončili otvorenou diskusiou, počas ktorej sa žiaci mali možnosť pýtať na informácie, ktoré ich zaujímali.

Thank you


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31