Taliansko/Španielsko Málaga :: 2022 - stáž cukrárov

Projekt Erasmus plus č. 2021-1-SK01_KA121_VET-000004191

PRIHLÁŠKY

V rámci programu Erasmus+ v sektore odborné vzdelávanie a príprava, Kľúčová akcia 1- Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu č. 2021-1-SK01_KA121_VET-000004191.

V máji tak vycestujú 4 žiaci učebného odboru cukrár a dve majsterky do Talianska za účelom rozvoja kľúčových kompetencií v oblasti cukrárstva.

Žiaci sa do projektu môžu prihlásiť formou prihlášky, ktorá je v prílohe tejto správy. Prihlášku je potrebné vyplniť, podpísať, naskenovať a poslať e-mailom: placekovaj@gmail.com (alebo osobne Mgr. Placekovej) do 3. 12. 2021. Následne prebehne výberové konanie, ktorého termín ako aj výsledky budú zverejnené na webovom sídle školy.


 

Na odbornú stáž sa mohli prihlásiť žiaci učebného odboru cukrár ktorí spĺňali kritéria projektu do 3. 12. 2021.

Celkovo sa prihlásilo 12  žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní uskutočnenom dňa 9. 12. 2021 boli odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, odborného a triedneho učiteľa vybrané 4 žiačky z triedy I.A a III.A. Krátkodobá mobilita v oblasti odborného vzdelávania a prípravy sa uskutoční v období 4. máj – 13. máj v Taliansku.

Zameraná je na získanie nových poznatkov, vedomostí a zručností v oblasti cukrárskej  výroby a modelovania.

Projektu sa zúčastnia: Bianka Kršková, Lenka Poszonyová, Karin Gregušková, Eliška Ozimá

Zároveň sa projektu zúčastní aj MOV - Bc. Monika Rusnáková a sprevádzajúca osoba: Bc. Miriam Lajčiaková.

Oznam k zmene miesta mobility

Vzhľadom k zmeneným podmienkam zo strany hostiteľskej organizácie v oblasti mimoriadnej situácie spojenej s opatreniami jednotlivých krajín proti ochoreniu Covid-19 došlo k zmene miesta mobility. Pôvodné miesto mobility Taliansko bolo nahradené krajinou Španielsko, konkrétne mestom Málaga. 


Sladká stáž v Málage

Naše majsterky Bc. Rusnáková a Bc. Lajčiaková spolu so 4 žiačkami odboru cukrár odleteli 3. mája 2022 do Málalgy v Španielsku, kde sa od 4. - 13. mája 2022 zúčastnili odbornej praxe v cukrárskych výrobniach. Cieľom stáže bolo naučiť sa pripravovať typické španielske dezerty a a získať nové vedomosti a zručnosti týkajúce sa tak prípravy sladkých dezertov ako aj ich zdobenia. Okrem spomínaných pracovných povinností mali možnosť spoznať aj Málagu a jej historické pamiatky.


Sladká príchuť Španielska

Počas uplynulých dvoch dní to v našej cukrárskej dielni rozvoniavalo Španielskom. Majsterka odborného výcviku Bc. Monika Rusnáková si spolu so žiačkami, ktoré boli v mesiaci máj 2022 účastníčkami zahraničnej stáže pripravila ukážku španielskych dezertov, na ktorých  príprave sa počas stáže aktívne podieľali. Počas prípravy šestnástich  druhov na jazyku sa rozplývajúcich sladkých pokušení  majsterka zapojila všetkých žiakov, ktorí boli na odbornom výcviku, čím zabezpečila odovzdávanie vedomostí všetkým študentom. Na dezertoch si v priebehu dnešného dňa mohli pochutnať tak žiaci ako aj zamestnanci našej školy, ktorí z obedu odchádzali s úsmevom na tvári.
 Ďakujeme

Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria