Španielsko Málaga :: september 2022

PRIHLÁŠKA

V rámci programu Erasmus+ v sektore odborné vzdelávanie a príprava, Kľúčová akcia 1- Vzdelávacia mobilita jednotlivcov, našej škole schválili grant na realizáciu projektu č. 2021-1-SK01_KA121_VET-000004191.

V septembri tak vycestuje 10 žiakov našej školy na stáž do reštauračných zariadení v Málage za účelom rozvoja kľúčových kompetencií.

Žiaci sa do projektu môžu prihlásiť formou prihlášky, ktorá je v prílohe tejto správy. Prihlášku je potrebné vyplniť, podpísať a osobne doniesť do kabientu č. 47  do 10. 5. 2022. Následne prebehne výberové konanie, ktorého termín ako aj výsledky budú zverejnené na webovom sídle školy.


Výsledky výberového konania Málaga september 2022

Na odbornú stáž do Málagy sa mohli prihlásiť študenti študijného odboru hotelová akadémia, odboru kaderník a odboru kuchár, ktorí spĺňali kritériá projektu do 10. 5. 2022.

Celkovo sa prihlásilo 18 žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní, uskutočnenom dňa 16. 5. 2022, bolo odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, odborných učiteľov, učiteľa španielskeho jazyka vybraných 10 žiakov z tried: III.K, III.F, III.J. Títo žiaci sa v termíne od 2. 9. 2022 do 1. 10. 2022 zúčastnia odbornej stáže v reštauračných zariadeniach a kaderníckych prevádzkach v Málage.

Projektu sa zúčastnia nasledovní žiaci: 

Simona Gašparovičová, Lívia Gužíková, Zuzana Hrošovská, Dajana Kenderová, Sandra Kobanová, Nikola Ondrušková, Martin Pišoja, Petra Poliaková, Lukáš Trgiňa, Paulína Varholáková 

Ing. Jana Sudrová, koordinátorka projektov


Slnečný pozdrav z Málagy

V období od 2. septembra 2022 do 1. októbra 2022 sme opätovne vycestovali za vedomosťami a zručnosťami do slnečnej Málagy. Naši žiaci tu zbierajú množstvo nových vedomostí a zručností nielen v oblasti obsluhy a prípravy jedál, ale aj v oblasti kaderníckych služieb. Počas stáže majú možnosť pracovať v prvotriednych reštauráciách v centre Málagy, kde si dennodenne rozširujú svoj profesionálny obzor najmä o prípravu a servis jedál z rýb a morských plodov. Kaderníčky majú zas možnosť pracovať v salóne zameranom na vlasovú kozmetiku na vodnej báze a rukami im každodenne prechádzajú husté španielske vlasy, o ktorých mnohí z nás môžu len snívať. Neodmysliteĺnou zložkou ich stáže je aj komunikácia v španielskom a anglickom jazyku.

Počas stáže majú naplánovaný bohatý kultúrny program, z ktorého už stihli absolvovať kurz varenia paelli, prehliadku mesta Málaga ako aj návštevu Gibraltáru. Pred sebou majú ešte kurz prípravy sushi či návštevu historickej Seville.

A SME DOMA

Dňa 1. 10. 2022 sme sa úspešne vrátili zo zahraničnej stáže zo španielskej Málagy. Okrem pozitívnej energie sme si priniesli aj množstvo nových vedomostí, zručností a priateľstiev. Už sa tešíme, kedy sa s vami o všetko nové podelíme. Hasta pronto

Otvorená hodina španielskej gastronómie

Dňa 11. 10. 2022 si účastníci stáže Martin Pišoja a Lukáš Trgiňa pripravili pre žiakov 1.K triedy otvorenú hodinu španielskej gastronómie. Počas dopoludnia im porozprávali o rybách, morských plodoch a ich príprave či o typických španielskych jedlách. Následne žiakom prakticky ukázali ako morské plody čistiť a ako z nich pripraviť chutný obed. Do prípravy zapojili všetkých zúčastnených žiakov, ktorí tak mali možnosť si všetky úkony vyskúšať.

Ďakujeme



Príchuť Španielska v A klube

Dňa 14. 10. 2022 si žiačky Paulína Varholáková a Nikola Ondrušková pripravili pre stravníkov vo verejnej prevádzke školy - A klube ukážku španielskej gastronómie. Stravníci si v ich podaní mohli vychutnať typické španielske churros a typický španielsky nápoj Sangriu. Do prípravy žiačky zapojili aj žiakov, ktorí v A klube vykonávali odborný výcvik. Záujem o ochutnávku zo strany stravníkov bol veľký.
Ďakujeme

Prezentácia o stáži v Málage

Dňa 13. 10. si žiacky Zuzana Hrošovská, Simona Gašparovičová, Petra Poliaková a Dajana Kenderová pre žiakov Kaliny predstavili zaujímavu prezentáciu o stáži spojenú s ochutnávkou Sangrie. Žiakom porozprávali o stáži, jej organizácii, o prevádzkach, kde pracovali o výletoch, ktorých sa zúčastnili. Žiakom poskytli množstvo informácií a prezentáciu ukončili otvorenou diskusiou, kde sa žiaci pýtali množstvo otázok. Po živej diskusii žiacky svojimi fotkami zo stáže spestrili školskú nástenku, ktorú majú možnosť všetci vidieť v priestoroch pavilónu A.
Gracias

Biokozmetika vo Visage for you

Dňa 14.10.2022 si žiačky Lívia Gužiková a Sandra Kobanová v prevádzke Visage for you pripravili  pre verejnosť zaujímavé dopoludnie. Najskôr spolužiackam, majsterkám a vedeniu školy odprezentovali svoju mesačnú stáž v kaderníckom salóne v Málage a následne prítomným zákazníčkam predviedli, čo sa naučili. Pri práci používali výhradne biokozmetiku na báze vody, ktorú si zo španielskeho ecofriendly salónu priniesli. Sme radi, že našim zákazníčkam umožnili využit všetky vedomosti a zručnosti, ktoré vďaka stáži získali. 
Ďakujeme

Fotogaléria

Video

Málaga 2022

Vďaka projektu Erasmus+ sa naši žiaci odborov kuchár, hotelová akadémia a kaderník-vizážista zúčastnili mesačnej stáže v Španielsku.

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31