Rakúsko Viedeň :: 2021

V rámci nového programu Erasmus+ odcestoval náš pedagóg na mobilitu - výučbový kurz do Rakúska. Mgr. Jurík si išiel zlepšovať svoje kompetencie v oblasti nemeckého jazyka do Viedne. Šťastlivo prišiel do svojho cieľa a srdečne pozdravuje. 


Návrat z kurzu v Rakúsku

V rámci programu Erasmus+ vycestoval náš kolega Mgr. Ľubomír Jurík na dvojtýždennú stáž do krásnej Viedne. Počas svojho pobytu v dňoch 21.11.2021 do 4.12.2021 sa v jazykovej škole – ActiLingua Academy v intenzívnom kurze nemeckého jazyka vzdelával vo vyučovaní gramatických javov pre vyučovanie gramatických jazykových javov pre študentov hotelových akadémií k príprave na maturitu, ako aj nových vyučovacích metód pre nižšie ročníky na zatraktívnenie nemeckého jazyka. V rámci konverzačných tém, ktoré sú takisto súčasťou maturitnej skúška, si mal možnosť s fundovanými lektormi prejsť niekoľko tém: Tolerancia medzi ľuďmi, Diskriminácia, Klamanie, Ničenie dažďového pralesa, Dejiny kakaa, Voľný obchod, ktoré žiaci budú môcť aktívne využívať pri svojich odpovediach. Počas svojho pobytu si mal možnosť prehliadnuť aj historické a kultúrne pamiatky Viedne a tým obohatiť svoje medzikultúrne vedomosti, ktoré bude môcť ďalej posúvať svojim študentom.

Po svojom úspešnom návrate si pripravil  otvorenú hodinu pre študentov druhého ročníka, na ktorú nás ostatných kolegov jazykárov srdečne pozýva.  


Otvorená hodina nemeckého jazyka

Otvorená hodina nemeckého jazyka

Dňa 25. marca 2022 sa na našej škole uskutočnila otvorená hodina nemeckého jazyka, ktorú si pripravil Mgr. Ľubomír Jurík v rámci výstupov v prebiehajúcom projekte Erasmus+.

Spolu s triedou 1.K predstavil vedeniu školy a učiteľom cudzích jazykov nové metódy vyučovania, ktoré budú obohatením pre vyučovanie a na spestrenie hodín.  

 


Nemčina nás baví – Príprava na maturitu 2022

Ani v novom školskom roku nezaháľame a aktívne sa venujeme učeniu cudzích jazykov a príprave na maturitu. Veľmi oceňujeme všetky získané vedomosti, ktoré naši učitelia mali možnosť získať počas absolvovania kurzov v zahraničí. Tie veľmi pomáhajú aj pri príprave našich budúcich maturantov, ako nám to ukázali triedy V.K a V.L  na vyučovacej hodine s Mgr. Ľubomírom Juríkom. 


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31