Grécko Korfu :: 2022

KURZY KORFU - GRÉCKOKorfu

Počas letných prázdnin naši učitelia nezaháľajú a rozširujú si svoje vedomosti, aby mohli čo najlepšie pripravovať svojich žiakov pre budúce výzvy v ich životoch. Preto sa snažia rozširovať si svoje vedomosti v rámci projektu Erasmus+. V dňoch 1.8.2022 až 6.8.2022

Mgr. Lívia Gavalcová a Mgr. Jana Dubinová vycestovali na vzdelávacie kurzy na Korfu, Grécko.

Kurzy s názvami - Gamification and Game - Based Learning for Social Inclusion a Going Green: Eco - Schools and Environmental Education for Sustainable Development boli zamerané IKT vedomosti, ako aj na zvyšovanie  si vedomostí ohľadom sociálnej inklúzie a rozličné spôsoby zapájania všetkých študentov do vyučovacieho procesu. Kurz Going Green: Eco -Schools and Environmental Education for Sustainable Development  bol zameraný na vytváranie ekologických škôl a zmeny myslenia v rámci ochrany životného prostredia a udržateľnosti, nielen u našich žiakov, ale aj u učiteľov.

O svoje novozískané vedomosti sa podelia v novom školskom roku. Prajeme ešte príjemné prázdniny.


Netradičná angličtina

Dňa 10.11.2022 sa v učebni č. 17 uskutočnila vyučovacia hodina anglického jazyka, kde Mgr. Lívia Gavalcová spolu so žiakmi III.K pripravovali pomôcku na vyučovanie reálií anglicky hovoriacich krajín. Žiaci pripravovali mapy, na ktoré boli umiestnené QR kódy. Pri naskenovaní kódu cez mobilný telefón sa žiakom ukážu informácie o danej krajine. Vytváranie QR kódov bola jednou z aktivít, ktoré sa naša kolegyňa naučila vytvárať na svojej školení na Korfu s názvom :Gamification and Game-Based Learning for Social Inclusion.

Udržateľnosť životného prostredia

V učebni č. 12 žiaci II.O spolu s Mgr. Janou Dubinovou mali prezentáciu o Udržateľnosti životného prostredia a následne "zakladali "ekologicky udržateľnú firmu, na základe poznatkov, ktoré počuli v prezentácii. Museli si vymyslieť o akú firmu sa bude jednať a následne vytvárali letáky, ktoré by im pomohli spropagovať túto firmu.Túto aktivitu si naša kolegyňa osvojila na školení s názvom: Going Green: Eco-Schools & Environmental Education for Sustainable Development na Korfu.

Dňa 13. 1.2023 sa v učebni č.12 konal workshop pre triedy V.K a V.L. Úlohou žiakov bolo pripraviť pomôcku pre svojich spolužiakov k maturitám z anglického jazyka s témou - Man and Nature. (maturitná otázka č.10)

Mgr. Lívia Gavalcová zabezpečovala technickú stránku daného projektu a žiakom vysvetlila ako majú pracovať na vytváraní prezentácií v Google Disc. Mgr. Jana Dubinová sa postarala o obsahovú stránku a vysvetlila žiakom ako majú postupovať pri hľadaní a filtrovaní informácií, ktoré sú potrebné umiestniť do prezentácie. 
Pripájame link na prezentáciu, ktorú žiaci už vytvorili v novembri minulého roka. 

Fotogaléria