Dánsko :: september - október 2021

Výsledok výberového procesu v programe Erasmus+

Vo výberovej procedúre na rok 2021 v rámci programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu, Kľúčová akcia 1 – Vzdelávacia mobilita jednotlivcov bol SOŠ obchodu a služieb v Prievidzi na základe prihlášky

schválený grant vo výške 85 740,-€.

Prvá pripravovaná mobilita je určená pre 2 žiakov do Dánska za účelom získavania nových poznatkov, vedomostí a zručností v oblasti gastronómie. Bližšie informácie sú uvedené v prihláške, ktorá tvorí prílohu. Prihlásiť sa môžu prostredníctvom e-mailu:  jana.sudrova@gmail.com.

Výsledky výberového konania budú zverejnené na webovom sídle školy.

 

Ing. Jana Sudrová, koordinátor projektov


Projekt Erasmus plus  č. 2021-1-SK01-KA121-000004191

 

Na odbornú stáž sa mohli prihlásiť žiaci študijného odboru, ktorí spĺňali kritéria projektu do 21. 6. 2021.

Celkovo sa prihlásilo 10 žiakov, z ktorých následne na výberovom konaní uskutočnenom dňa 23. 6. 2021 boli odbornou komisiou zloženou z koordinátorky projektu, vedenia školy, odborného a triedneho učiteľa vybraní 2 žiačky z triedy IV.K. Krátkodobá mobilita v oblasti odborného vzdelávania a prípravy sa uskutoční v období 13. september – 15. október 2021 v Dánsku - v prijímajúcej organizácii v Slagelse.

Zameraná je na získanie nových poznatkov, vedomostí a zručností v typickej škandinávskej, dánskej kuchyne.

Projektu sa zúčastnia: Diana Kováčiková, Rebeka Kasanová

Zároveň sa projektu zúčastní aj sprevádzajúca osoba: Mgr. Jana Dubinová (13. 9. – 02. 10. 2021)

Prihláška


POZDRAV Z DÁNSKA

Pozdrav z Kodane

Milí kolegovia a kolegyne. 

Hlásime sa Vám z nádherného Dánska, kde sú naše dve študentky Rebeka Kasanová a Diana Kováčiková na študijnom pobyte na ZBC College.
Je to sieť škôl, ktorá má pobočky po celom Dánsku. Pre dievčatá a ostatných študentov zo zahraničia (Litva a Lotyšsko) bol vytvorený špeciálny program v odbore kuchár/čašník, kde si všetci študenti zdokonaľujú svoje vedomosti a zručnosti. Prvý týždeň pripravovali jedlá pod vedením skúseného šéfkuchára Andreasa. 
Uvidíme ako bude pokračovať vyučovanie ďalšie týždne. 
Podľa kolegýň, z Litvy a z Lotyšska, ktoré rovnako pripravujú študentov na programy Erasmus je tento kurz najlepšia skúsenosť pre ich študentov v rámci všetkých ponúkaných mobilít na ich školách. Študenti tu majú možnosť vyskúšať si spôsob vyučovania na dánskej škole, priamo v ich vzdelávacom procese. 
Je nám tu trochu zima. Kupujeme teplé veci, šále a termosky na čaj, lebo jeseň v Dánsku je už v plnom prúde a prúdenie od mora je veľmi studené. Zatiaľ všetko zvládame v zdraví a dobrej nálade. 
Boli sme už na výlete v Kodani a videli sme aj oceán. Začíname chápať kultúru Hygge. 
Hilsner fra Danmark. 

 

Dansko ZBC College


Na  dve hodiny  v Dánsku

Dňa 01. 12. 2021 sa žiaci IV.L a IV.K triedy pomyselne premiestnili  na špeciálny program v odbore kuchár/čašník do upršaného Dánska. Účastníčky krátkodobej mobility v oblasti odborného vzdelávania a prípravy na ZBC College v Dánsku, ktorá sa uskutočnila v termíne 13. september – 15. október 2021, Rebeka Kasanová a Diana Kováčiková, si pre  žiakov spomínaných tried pripravili prezentáciu, v ktorej  im predstavili svoj pobyt z rôznych uhlov pohľadu. Prostredníctvom prezentácie im porozprávali o ceste, ubytovaní, výletoch a veľký dôraz kládli najmä na odbornú stránku pobytu a na nové vedomosti, zručnosti a kompetencie, ktoré vďaka stáži získali. Po prezentácii sa rozprúdila živá diskusia, počas  ktorej sa žiaci dozvedeli všetko, čo ich zaujímalo.

 Ďakujeme za zážitkové popoludnie.


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31