Prezentácia o udržateľnosti potravín s triedou I.K

Dňa 3. februára 2022 sa trieda I.K zúčastnila prednášky o udržateľnosti potravín, ktorú si pripravila Ing. Tatiana Sigetová v rámci ukončenia mobility v Dánsku v programe Erasmus+. Prednáška bola teoretickou časťou, ktorá priamo súvisela s praktickým využitím vedomostí pri príprave jedál v rámci týždňa Dánskej kuchyne, ktorú pripravila Bc. Lívia Minichová.

Cieľom prezentácie bolo ozrejmiť študentom vplyv človeka na životné prostredie a využívanie potravín s nulovým odpadom. Študentom bola takisto predstavená koncepcia OSN – Ciele trvalo udržateľného rozvoja – Agenda 2030 a spôsob, ako je možné napĺňať jej vízie v rámci našej školy  ako aj v súkromnom živote. Ing. Sigetová predstavila myšlienku spôsobov recyklácie, spracovávania potravín s následným využitím odpadu, ozrejmila pojmy udržateľné potraviny a superpotraviny. Prezentovala niektoré recepty, ktoré za pomoci kvalifikovaných lektorov pripravovali na školení na ZBC College v Dánsku. 


Fotogaléria