Exkurzia cukrárov v PalmStreetBoyz
Dňa 29.10. sa žiaci odboru cukrár zúčastnili nezabudnuteľnej exkurzie v modernom gastronomickom podniku PalmStreetBoyz, ktorý je známy svojím originálnym prístupom k príprave aj servírovaniu dezertov.
Hneď po príchode nás privítal milý personál a šéfcukrár, ktorý nám predstavil filozofiu reštaurácie – spojiť tradičné recepty s modernými technikami a vytvoriť tak jedinečný zážitok pre všetky zmysly.
Najväčším zážitkom pre všetkých bola živá prezentácia prípravy dezertov priamo pred zrakom hostí. Šéfcukrár predviedol majstrovskú ukážku dokončovania troch výnimočných sladkých jedál:
Kokosového pudingu – jemného, krémového dezertu s exotickou vôňou, ktorý bol dozdobený penou z kokosového mlieka a kúskami čerstvého manga.
Crème brûlée – klasického francúzskeho dezertu, ktorého cukrová krusta bola skaramelizovaná priamo pred nami. Zvuk praskajúceho cukru a vôňa vanilky navodili tú pravú atmosféru cukrárskeho umenia.
Brownies z bielej čokolády – moderný twist obľúbeného koláča.
Každý krok prípravy bol sprevádzaný odborným výkladom a praktickými radami, ktoré žiaci určite využijú pri svojom budúcom remesle.
Exkurzia v PalmStreetBoyz nebola len o ochutnávaní sladkostí, ale predovšetkým o inšpirácii, profesionalite a vášni pre cukrárske umenie. Žiaci odchádzali plní dojmov, nových poznatkov a s chuťou ďalej rozvíjať svoju kreativitu.