6444 K čašník, servírka
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka vzdelávania a prípravy:
- 4 roky, ukončené maturitnou skúškou
Podmienky prijatia:
- úspešné absolvovanie ZŠ
- zdravotná spôsobilosť – posúdi lekár
- dobré logické myslenie, pamäť, postreh
- vhodné spločenské správanie a vystupovanie
- úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania
Profil absolventa:
Absolvent je schopný zvládnuť obsluhu v organizáciách spoločného stravovania, ovláda všetky práce spojené s prípravou pracoviska, priebežnými a ukončovacími prácami. Vie zostavovať jedálne lístky, čapovať a ošetrovať nápoje, pripravovať miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr. Vie pripaviť jednoduché jedlá a ovláda dokončovanie jedál pred hosťom. Pozná zásady správneho uskladňovania a ošetrovania potravín. Vie správne komunikovať s hosťom, kultivovane spoločensky sa správať a dodržiavať osobnú a spoločenskú hygienu. Ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania v prevádzke, písanie na stroji a zásady bezpečnosti a hygieny pri práci. Ovláda obsluhu technického vybavenia pracoviska, jeho ošetrovanie a odstraňovanie bežných porúch.
Odborné predmety:
- ekonomika a organizácia
- hospodárske písomnosti a účtovnictvo
- cestovný ruch
- potraviny a výživa
- technológia
- stolovanie
- odborný výcvik
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
|
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |