2987 H 01 biochemik - mliekarenská výroba
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka prípravy:
- 3 roky, ukončená výučným listom
Stupeň vzdelania:
- stredné odborné vzdelanie
Podmienky prijatia:
- úspešné absolvovanie ZŠ
- zdravotná spôsobilosť
- úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania
Charakteristika obsahu vzdelávania a prípravy:
Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu.
V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu na ovládanie odborného prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v cudzom jazyku.
V časti odborného vzdelávania je vzdelávanie zamerané na teoretické a praktické. Absolvent vie samostatne pracovať, uskutočňovať fyzikálno-chemické a mikrobiologické rozbory potravinárskych surovín, ovláda komplexné technologické spracovanie surového mlieka na mliečne výrobky a polotovary, najmä sortiment mliek tekutých, ochutených, sušených, zahustených, smotany, masla, syrov, zakýsaných výrobkov, jogurtov a krémov, zmrzlinových zmesí, bielkovinových mliečnych výrobkov (napr. výroby korbá?ikov), laktózy, srvátky, výrobu zmrzliny na báze mlieka. Ovláda základné strojovo-technologické zariadenia mliekarenskej výroby, syrárskych vaní, automatických liniek na výrobu mrazených ovocných, mlie?nych smotanových výrobkov a pod.
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |