ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA SLOVENSKÉ ŠKOLY 2023

12. ročník celoslovenského projektu

 

 

Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý vyhlasuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave k Medzinárodnému dňu školských knižníc.

 

Téma aktuálneho 12. ročníka celoslovenského projektu bola: Hrdinovia detektívnych príbehov

 

Zapojené triedy a priebeh realizácie

Do projektu sa zapojili triedy I.K a II.K. Sprievodným programom výroby záložiek bolo zážitkové vyučovanie zamerané na poznávanie hrdinov detektívnych príbehov a rozvoj čitateľskej gramotnosti spoločným čítaním detektívnych príbehov v anglickom jazyku. Žiaci sa oboznámili s hrdinami detektívok a literárnymi dielami netradične a pútavo. Najviac žiakov oslovili Hercules Poirot, slečna Marplová a Sherlock Holmes.

 

Pri vytváraní záložiek do knihy a pri výtvarnom spracovaní žiaci nešetrili fantáziou. Každá záložka je jedinečná, vytvorená s úsilím a s láskou a odráža osobnosť toho, kto ju vytvoril.

 

Záložky teraz putujú žiakom do partnerskej školy – Stredná odborná škola pedagogická v Lučenci.  Veríme, že potešia svojich príjemcov a nájdu si svoje miesto v ich knižkách. Zároveň sa tešíme na záložky, ktoré prídu nám. Do balíčka so záložkami pre partnerskú školu sme vložili aj informačné materiály o našej škole,  knihu „Škola umu a rúk“, ktorá mapuje našu históriu a vecné darčeky.

 

V priestoroch A pavilónu sme pripravili tematickú nástenku, na ktorej sú vytvorené záložky, fotografie z ich realizácie ako aj zážitkového vyučovania a obrázky hrdinov detektívnych románov.

 

 

Cieľ celoslovenského projektu
Cieľom celoslovenského projektu bolo nadviazanie kontaktov medzi slovenskými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci mohli vyrobiť ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému. Každý žiak, ktorý záložku do knihy odošle, bude obdarovaný záložkou od žiaka z partnerskej školy.

 

 

Organizačné zabezpečenie realizácie projektu

PaedDr. A. Krajčovičová, Mgr. J. Dubinová

 


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30