Týždeň Dánskej kuchyne - ZERO WASTE – Nulový odpad
V rámci ukončenia mobility v Roskilde v Dánsku, na ktorom sa zúčastnili naše dve kolegyne - Ing. Tatiana Sigetová a Bc. Lívia Minichová v Projekte Erasmus+ sme celý týždeň v dňoch od 31. 1. - 3. 2. 2022 mali možnosť v našej školskej jedálni ochutnávať jedlá pripravené na základe myšlienky nulového odpadu. Žiaci počas svojho odborného výcviku spolu s Bc. Líviu Minichovou pripravovali chutné a zdravé jedlá podľa receptov, ktoré si p. majsterka priniesla z Dánska. Hlavnou ideou bolo využívanie udržateľných potravín, spracovanie odpadu tak, aby sme zanechávali čo najmenšiu uhlíkovú stopu, ako aj zníženie odpadu z potravín.
P. majsterka študentom ukázala, ako sa dajú využívať zdravé a udržateľné potraviny - brokolica, bulgur, banánové šupky. Takisto im ukázala spôsob, ako sa dá využiť celá potravina, napr. zemiakové šupky, z ktorých sa dajú pripraviť chutné čipsy.
Fotogaléria



















Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
od 25.2.2021, 09:00 do 25.2.2021, 18:00 |
26 | 27 | 28 |