Someliérsky kurz 2019
Víno si pamätá, kde sa zrodilo a má jedinečnú schopnosť prenášať túto emóciu. Someliér pracuje v reštaurácii a je poradcom v oblasti ponuky vín. Vie poradiť hosťovi aké vhodné víno si objednať k jedlu, zároveň je zodpovedný za skladovanie a servis vína.
Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a dokázať snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. O tomto všetkom a mnohom dôležitom z oblasti pestovania hrozna, spracovania vína, jeho rozdelenia, degustáciách, ako aj servise sa žiaci našej školy mali možnosť oboznámiť v dňoch 25.03.2019- 27.03.2019, kedy sa u nás uskutočnil ďalší someliérsky kurz. Pán Andrej Gubány zo spoločnosti WINECODE- Martin, lektor kurzu, odovzdal žiakom cenné poznatky.
Sedemnásť účastníkov sa ponorilo do tajov tohto nápoja slávnostných chvíľ. Po zvládnutí teoretických a praktických skúšok získali certifikát, ktorý im otvára cestu v tejto oblasti.
Mgr. Bajánová
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |