Estónsky kringel
Estónsky kringel je pôvodne škandinávske pečivo, ktoré sa rozšírilo do Švédska, Nórska, Dánska, Estónska, Holandska, Nemecka a inde vďaka rímsko-katolíckym kňazom v 13. stor. Pôvodne išlo o slané pečivo, neskôr sa robilo na sladko. Ide o prepletaný koláč v tvare kruhu. Najčastejšie sa plní škoricou, rôznymi orechmi, makom, tvarohom i kakaom.
Môže sa pripraviť z kysnutého alebo lístkového cesta. Je vhodný na každú príležitosť, pretože úžasne vyzerá a vynikajúco chutí.
Tretiaci cukrári, v rámci laboratórnych prác, sa učili tvarovať kysnuté cesto. Napiekli kringle so sladkou a aj slanou náplňou a takto sa im to podarilo. Nevydržali a ešte teplé kringle ochutnávali...
Ak máte chuť, prikladáme aj kreslené postupy tvarovania...
Ing. Krejčová
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
od 02.11.2021, 7:00 do 16.11.2021, 14:00 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |