
Dnes sa na SOŠ Polytechnickej uskutočnilo obvodné kolo vo florbale chlapcov. Zo štyroch škôl postúpili dve na okresné finále 19.2.2025. Naši chlapci podali výborný výkon vo všetkých zápasoch a postúpili z druhého miesta. Veľká vďaka a budeme Vám držať palce na okres!

Na obvodnom kole 11. februára 2025 vo florbale dievčat vybojovali dievčatá z Kaliny zaslúžené tretie miesto. Na postup do okresného finále to však nestačilo a tak sa s turnajom rozlúčili s úsmevom na tvári a s radosťou v srdci.

Filip Tutko sa zúčastnil 4. ročníka baristickej súťaže BAILEYS COFFEE CUP 2025, ktorá sa konala vo Zvolene. Stretlo sa tu až 17 stredných škôl a 29 súťažiacich.

Vo výberovom procese žiadostí o akreditáciu na Erasmus na rok 2024 v rámci programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu bola našej škole udelená značka excelentnosti.

V rámci Jazykovej kaviarne sa uskutočnilo podujatie k 150. výročiu narodenia Winstona Churchilla. Žiaci triedy I.K pripravili powerpointové prezentácie o jeho živote a zamerali sa na verejné vystupovanie. V rámci lekcie si študenti vyskúšali, ako zaujať publikum, a hodnotili svoje výkony, ...

Toto kultúrne podujatie sa uskutočnilo v Trenčíne, kde sme navštívili sme Kultúrne kreatívne centrum Hviezda, v ktorom sa odohralo predstavenie Lakomec od autora Moiliera. Divadlo dýchalo kultúrou a bolo veľmi pekné. Herci boli úžasní a podali perfektný výkon.

Žiaci hotelovej akadémie sa zúčastnili exkurzie v Múzeu Vtedy v rámci predmetu Ekonomika. Odborný výklad žiakom priblížil rôzne aspekty života v minulosti, diskutovali o tom, ako historické udalosti ovplyvnili podnikateľské prostredie a konkurenciu vo výrobe rôznych tovarov.

Žiaci I.O sa v rámci predmetu odborná prax zúčastnili exkurzie v Pánskom pivovare v Bojniciach. Ide o zaujímavý gastronomický podnik v našom regióne – reštauráciu, ktorá si na vlastnom mieste vyrába pivo.

Žiaci hotelovej akadémie sa zúčastnili baristického kurzu. Získali odborné vedomosti i praktické zručnosti v príprave rôznych druhov káv a zoznámili sa aj s alternatívnymi spôsobmi prípravy kávy.

Na našej škole sa uskutočnilo vzdelávanie Európskeho spotrebiteľského centra na tému Obozretnosť spotrebiteľov v digitálnom svete. Študentom boli formou seminára odprezentované témy ako internetové podvody, nekalé obchodné praktiky obchodníkov, vrátane zelených tvrdení (greenwashing).