6323 K hotelová akadémia
Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.
Dĺžka vzdelávania a prípravy:
- 5 rokov, ukončené maturitnou skúškou
Podmienky prijatia:
- úspešné ukončenie ZŠ
- zdravotná spôsobilosť - posúdi lekár
- úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania
Profil absolventa:
Absolvent študijného odboru je kvalifikovaný pracovník so širokým odborným profilom, schopný riešiť praktické problémy podnikateľskej praxe v hotelierstve a v spoločnom stravovaní. Od školského roku 2009/2010 získa žiak po absolvovaní štúdia a splnení požadovaných podmienok spoločne s vysvedčením o maturitnej skúške aj výučný list s číselným kódom a názvom 6323 6 hotelová akadémia. Po ukončení štúdia je absolvent pripravený na samostatný výkon odborných hotelierskych a reštauračných činností a je schopný samostatne podnikať.
Požiadavky na absolventa v oblasti všeobecného vzdelania:
Absolvent má mať po úspešnom absolvovaní širokú slovnú zásobu a dobrú vyjadrovaciu schopnosť v ústnom aj písomnom styku v slovenskom a v dvoch cudzích jazykoch. Má znalosť stredoškolskej matematiky, informatiky, geografie cestovného ruchu, znalosti základov etiky, psychológie a sociológie. Dokáže komunikovať s ľuďmi v pracovnom i osobnom živote.
Požiadavky na absolventa:
Pozná základné ekonomické zákony a kategórie, ekonomické, organizačno-právne a legislatívne podmienky v podnikateľskej činnosti v hotelierstve. Ovláda zásady správneho stolovania, princípy a technologické postupy prípravy jedál.
Video
MENU SLOVENSKEJ KUCHYNE v podaní žiakov z II.K
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 |
od 03.10.2023, 10:00 do 03.10.2023, 12:00 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |