MÁJ 2016

Máj, máj, máj zelený... - Kvalifikácia na ME - PČOZMS IV. G - Obhajoby III. H - PČOZMS kozmetik - Kalinina kalina - Odeváčky v Rakúsku - Za jedno lano - Obhajoby V.K, V.L - Beseda s deviatakmi - Školenie Bioline Jató - Atletika - Vínožúr 2016 Bojnice - Príprava jedál - Prijímacie skúšky - PČOZMS kaderník - vizážista - PČOZMS kozmetička - vizážistka - Vzdelávanie - PČOZMS MRCR - Mesiac lásky - PČOZMS obchod a podnikanie - Aj my sme pomáhali - Zápis - MONIN CUP 2016 Junior - Vyhodnotenie KLOKANA - Cestovný ruch v Košiciach - Certifikáty KROS - Global money week - Posledný deň OVY - Rozlúčka maturantov - Motivačná prednáška - Starostlivosť o životné prostredie - Slovensko chutí - Ústne maturitné skúšky - Diskusia 

Máj, máj, máj zelený...

Na začiatku mája kedysi stavali v noci chlapci dievčatám máje, na ktoré uviazali pestrofarebné stužky. U nás na Kaline sa o to postaral tím našich úžasných údržbárov v spolupráci so žiačkami z II. J triedy odboru kozmetik s Mgr. Gamanovou.


Kvalifikácia na ME

V dňoch 1. - 7. mája 2016 sa žiaci našej školy Jaroslav Úradník - III. H - obchod a podnikanie a Adam Furman - II. C - kuchár sa zúčastnili na kvalifikácii na Majstrovstvá Európy vo vodnom póle v Gruzínsku v Tbilisi.
Po náročnom sústredení a príprave sa podarilo - kvalifikovali sa a pôjdu v septembri reprezentovať Slovenskú republiku. Majstrovstvá sa uskutočnia v Holandsku. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu aj našej školy a držíme palce.

Mgr. Vatrtová

PČOZMS IV. G

V dňoch 2. - 3. mája a 9. - 11. mája 2016 žiaci študijných odborov čašník, servírka a kuchár - trieda IV. G vykonali praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky.
Každý žiak popri obhajobe svojho podnikateľského zámeru na zriadenie gastronomického zariadenia vykonal praktickú zručnosť. Študenti odboru čašník, servírka predviedli vyššiu formu zložitej obsluhy, keď pred zrakom pozvaných hostí flambovali, dochucovali, dokončovali pokrmy a podávali vhodne zvolené nápoje k pripravovaným jedlám. Žiaci odboru kuchár prakticky pripravovali zvolené zložité menu podľa vylosovaného regiónu Slovenska a po realizácii pripraveného menu predviedli servis v spojení s charakteristikou jedál pozvaným hosťom.
Na celé dianie praktických častí OZ MS dohliadala a žiakov hodnotila maturitná komisia.

Mgr. Bajánová, Mgr. Hajsterová

Obhajoby III. H

Dňa 3. mája 2016 sme na vyučovaní aj cestovali, ale hlavne podnikali.
Študenti III. H, odbor Obchod a Podnikanie, v tento deň prezentovali svoje Podnikateľské plány, ktoré sa učili vyhotoviť na predmete Ekonomické cvičenia. Keďže odbor tejto triedy je zameraný na cestovný ruch, zadanie Podnikateľského plánu bolo na tému:
"Založenie cestovnej kancelárie alebo Cestovnej agentúry".
Vypracované plány prezentovali svojim vyučujúcim Ing. Mackovčákovej, Ing. Vaňovej a svojim spolužiakom. Väčšina študentov si zvolila podnikanie ako Cestovná kancelária a pripravili širokú ponuku zájazdov na Slovensku, ale aj do celého sveta. Podnikateľský plán im ukázal reálnosť ich podnikania a my im do budúcnosti prajeme veľa úspechov a spokojných klientov!

Ing. Mackovčáková

PČOZMS kozmetik

V dňoch 2. a 3. mája 2016 sa v Dome služieb konala ďalšia časť maturitnej skúšky - praktická časť odbornej zložky. Dievčatá zo IV. J triedy odboru kozmetik pred predmetovou komisiou dokazovali svoje vedomosti a praktické zručnosti, ktoré získali počas celého štúdia.


Kalinina kalina

Kalina je naša škola,
k sebe všetkých žiakov volá.
Na dvore nás víta kvet,
ktorý pozná celý svet.
Teší sa z peknej jari
a v zelenej tráve sa mu darí.
Kalina, tak sa volá tento krík,
počuje zo školy detský krik.
Tento rok zakvitla prvý raz,
nezničil ju ani mráz.
Kvety má malé biele loptičky,
radujú sa naše detičky.
Je symbolom školy našej
a kvitne z lásky vašej.

Ing. Krejčová

Odeváčky v Rakúsku

Študentky IV.H triedy ,odboru odevný dizajn, reprezentovali 4. mája 2016 našu školu v Hainburgu, kde absolvovali svoju prvú módnu prehliadku pre začínajúcich talentovaných dizajnérov.
Fashion Kultur - je kultúrny projekt v oblasti módy, ponúkajúci možnosť módnym dizajnérom predstaviť svoju tvorbu priamo na móle. Martin Rinčo ,fotograf Bratislavských módnych dní a zároveň fotograf pre ženský web.sk,ešte pred prehliadkou napísal: „Je prirodzené, že sa človek poteší, keď jeho snahu druhí ocenia a prejavia záujem o jeho prácu. Ja sa však neskutočne teším, že môžem pracovať s veľmi talentovanými, mladými ľuďmi, o ktorých tvorbu začína byť záujem. Pocit, že v ich úspechu mám prsty, je na nezaplatenie“.
Študentky Nikoleta Nikmonová, Žaneta Húsková a Barbora Kučerková prezentovali nielen svoje modely, ale aj svoje nové značky. „Včera predviedli títo kreatívni a neskutočne šikovní módni dizajnéri skvelú prácu a výkon. Sme veľmi radi, že sú súčasťou nášho projektu,“ to sú slová, ktoré odzneli na adresu našich dievčat. Tie získali okrem nových skúseností aj sponzorov a ich ďalšie aktivity smerujú na Ibizu a do Nemecka.
Prajeme dievčatám veľa úspechov v ich začínajúcej kariére!

Mgr. Ďurišová

Za jedno lano

4. a 5. mája 2016 sa uskutočnil projekt, do ktorého sa zapojila aj naša škola, konkrétne šiesti žiaci II. L triedy: Angelika Cagáňová, Soňa Dzurendová, Jana Vráblová, René Kohút, Filip Kotúľ a Rastislav Košík. Jeho cieľom bolo stretnutie s poslancami a diskusia na tému: Čo by sme my mladí vylepšili v našom meste, aby sme tu chceli žiť aj naďalej alebo aby sme sa doň chceli vrátiť aj v dospelosti.
Prvý deň nás privítali organizátorky projektu. Po zahrievacích aktivitách sa z nás stal zohratý tím. Na začiatku sme sa mali zasnívať a napísať, čo by sme zmenili v našom meste, ak by to mohlo byť čokoľvek na svete. Išlo napr. o oblasti: výchova mládeže, vzdelanie, práca, environmentalistika, rekreácia a pod. Najlepším a najreálnejším návrhom sa udeľovali body. Potom sme si buď jednotlivo, alebo v skupinách vybrali témy, o ktorých by sme chceli diskutovať s poslancami. Výsledky našej kreatívnej činnosti sme preniesli na plagáty, pár nadšencov zhotovilo prezentáciu na počítači.
Na druhý deň sme sa stretli v kongresovej sále. Mali sme hodinu na dokončenie začatých výtvorov. Zrazu pred nami sedeli mestskí poslanci, poslankyne a pár ľudí s vášňou pre zmenu. Každý z nás odprezentoval svoj projekt najlepšie, ako vedel a začala sa diskusia. Niektoré nápady vyzdvihli, iné sa ukázali ako naivné a bolo treba pochopiť realitu.
Osobne hodnotím tieto dva dni veľmi kladne, pretože som spoznala úžasných ľudí, dozvedela som sa nové informácie a hlavne som mohla vyjadriť svoj názor na to, čo by som v mojom rodnom meste rada zmenila.

Soňa Dzurendová - II. L
FOTO: ICM

Obhajoby V.K, V.L

V dňoch 5. a 6. mája 2016 žiaci tried V.K a V.L odboru hotelová akadémia obhajovali protokoly k praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky z pozícií jednotlivých manažérov: top, personálny, marketingový, technický, gastronomický, finančný a ich realizáciu počas gastrodní.


Beseda s deviatakmi

Každý rok sa zúčastňujeme besedy s deviatakmi v ZŠ Diviaky nad Nitricou, na tému "Starostlivosť o pleť mladých ľudí". Ukážku líčenia zabezpečili dievčatá z odboru kaderník - vizážista Michaela Špeťková a Lucia Gažiová.

Bc. Caňová

Školenie Bioline Jató

V Dome služieb Kalina sa konalo školenie talianskej dermatokozmetiky BIOLINE Jató, ktorého sa zúčastnili MOV kozmetičky Bc. Zuzana Kovácsová a Bc. Miriam Caňová.

Bc. Caňová

Atletika

Dňa 6. mája 2016 sa na ihrisku Základnej školy Sama Chalupku uskutočnilo okresné kolo v atletike chlapcov a dievčat stredných škôl. Našim najúspešnejším žiakom bol Leo Szabo z II. K triedy, ktorý obsadil prvé miesto v skoku do diaľky.
Poďakovanie patrí aj Romanovi Litwiakovi, Mariánovi Nogajovi, Lukášovi Poórovi a Mariane Plevkovej za umiestnenie do tretieho miesta, všetkým zúčastneným, mestu Prievidza za prípravu ihriska a predmetovej komisii telesnej výchovy zo SOŠ OaS Prievidza za organizáciu.
Víťazi atletických disciplín postupovali na krajské kolo, ktoré sa konalo 11. mája 2016 v Trenčíne.

Mgr. Mjartan, FOTO: Mgr. Brindza

Vínožúr 2016 Bojnice

Dňa 7. mája 2016 sa v Bojniciach v kongresovej sále konal VÍNOŽÚR 2016. Tomuto rautu predchádzala prezentácia a degustácia vína, ktorú hodnotili odborní porotcovia. Hodnotilo sa okolo 970 druhov vín zo Slovenska a Čiech.
Akcia trvala od samého rána do neskorého večera. Rannú smenu zabezpečovali žiaci hotelovej akadémie a študijného odboru. Poobednú smenu žiaci študijného a učebného odboru. Za reprezentáciu školy im veľmi ďakujeme.

Mgr. Konečná, Bc. Minichová

Príprava jedál

...a pripravujeme sa na praktickú maturitnú skúšku...
Jedlá našich starých mám z regiónov Slovenska očami nás, budúcich kuchárov:

KUCHYŇA Z REGIÓNU HORNEJ NITRY

Pečeňová terina Mädlenica so sudovou kapustou Kačacie prsia s cviklovou omáčkou a knedľou Mrežovník Huspenina Kapustnica Panenka v šlajeri s tlačenými zemiakmi Bojnický závin

KUCHYŇA Z REGIÓNU ORAVY

Zemiaková baba s oštiepkom Oravská fazuľovica Panenka v slaninovom kožuchu s karamelizovanou cibuľou a zemiakovou kašou Jablčník pod snehom Chuťovky s bryndzovou nátierkou Brmboľ Údené mäso s kapustovými zemiakmi a cibuľou Dolky s lesným ovocím

KUCHYŇA Z REGIÓNU KYSÚC

Pirohy s mäsom, slaninou a cibuľou Fazuľová polievka so slížami Bačovský hrniec Sýrniky
Bc. Supuková
IV. G - Mihálka Michal

Prijímacie skúšky

V dňoch 9. a 12. mája 2016 sa konali na Kaline prijímacie skúšky do študijných odborov hotelová akadémia, obchod a podnikanie, obchodný pracovník a kaderník - vizážista.


PČOZMS kaderník - vizážista

Dňa 9. a 10. mája 2016 sa konali maturitné skúšky IV. J triedy odboru kaderník - vizážista v stredisku služieb T. Vansovej v salóne Visage for you. Žiačky preukázali odborné zručnosti svoju kreativitu, tvorivosť ako aj teoretické vedomosti z danej oblasti.
Žiačky pracovali na zadané témy: Retro účes 50-60 roky, pop art, vintage štýl, extravagantný disco účes, historický účes z obdobia empíru a historický účes z obdobia biedermeieru. Na kvalitu práce dozerala skúšobná komisia a pani majsterky.

Bc. Mašlonková

PČOZMS kozmetička - vizážistka

V dňoch 9. a 10. mája 2016 absolvovali praktickú maturitnú skúšku žiačky z triedy IV. H odboru kozmetička - vizážistka. V prvý deň žiačky obhajovali pred maturitnou komisiou svoje podnikateľské plány a nasledujúci deň preukazovali svoje odborné zručnosti na svojich modelkách.


Vzdelávanie

Dňa 10. mája 2016 sme spríjemnili deň našim seniorom v Centre sociálnych služieb Bôrik. Prezentácia obsahovala formy nastierania k rozličným príležitostiam. Účastníci prezentácie degustovali jedlá, ktoré pripravovali žiaci učebného odboru kuchár a mali možnosť pri slávnostnom stolovaní uplatniť svoje znalosti v etikete.
MOV s odborom čašník a kuchár im v tomto smere boli nápomocní. Deň pre obe zúčastnené strany bol veľmi nabitý emóciami a žiaci prisľúbili ďalšiu ukážku.

Bc. Minichová, Toráčová

PČOZMS MRCR

Dňa 11. mája 2016 vykonali svoju praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky aj žiaci IV. F odboru manažment regionálneho cestovného ruchu, kedy si overili svoje nadobudnuté vedomosti na príklade z účtovníctva.


Mesiac lásky

Máme tu už piaty mesiac tohto roku, ktorému sa hovorí aj mesiac lásky. K tejto téme žiaci prvého ročníka učebného odboru hostinský, hostinská s MOV Bc. Miriam Lajčiakovou pripravili slávnostnú tabuľu, ktorá spríjemňuje vstup do školského závodu A-klub.

Mgr. Hajsterová

PČOZMS obchod a podnikanie

Dňa 12. mája 2016 sa uskutočnila praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky v odbore obchod a podnikanie. Žiaci zo IV. H riešili súvislý príklad v púodvojnovom účtovníctve v programe Omega a mzdy v programe Olymp.


Aj my sme pomáhali

Do Týždňa modrého gombíka (16. - 22. 5. 2016), ktorý organizuje UNICEF (Detský fond OSN), sa v utorok 17. mája 2016 vďaka spolupráci s Informačným centrom mladých v Prievidzi zapojili aj študenti našej školy.
Zbierka bola určená deťom, ktoré trpia podvýživou v Mauretánii. Len 2 eurá zabezpečia jednému dieťaťu život zachraňujúcu stravu na jeden deň. Prácu dobrovoľníkov si vyskúšali: Simona Spišková, Tatiana Kováčová, Soňa Šnircová, Ľubomír Ličko, Anna Bartíková, Kristína Vabcová z III. F a Filip Kotúľ z II. L. Bola to pre nich ďalšia zaujímavá skúsenosť.

Kristína Vabcová - III. F
FOTO: ICM

Zápis

V dňoch 17. a 19. mája 2016 sa konal na Kaline zápis do prvého ročníka. Naši budúci žiaci sa prišli zapísať do študijných odborov hotelová akadémia, obchod a podnikanie, odevný dizajn, kaderník - vizážista a z učebných odborov prejavili záujem o odbory: kuchár, hostinský/á, kaderník, cukrár a pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín.


MONIN CUP 2016 Junior

Dňa 18. mája 2016 sa uskutočnila prezentácia MONIN nových trendov a aplikácií v barmanstve a v baristike, ktorú prednášali zahraniční hostia (Beverage Inovation Director) Atilla Molnár a Martin Schlamberger. Komunikácia prebiehala v anglickom jazyku.
19. mája 2016 sa následne uskutočnil 3. ročník barmanskej súťaže MONIN CUP 2016 Junior. Každý súťažiaci mal pripraviť dva druhy koktailov v kategóriách ALKOHOLICKÝ BARTENDERS CHOICE a NEALKOHOLICKÝ BARTENDERS CHOICE. Z každej kategórie pripravovali po štyri drinky v časovom limite 12 minút.
Našu školu reprezentovala ako nováčik žiačka druhého ročníka odboru čašník Petra Uríková, ktorá sa umiestnila v silnej konkurencii medzi staršími žiakmi na krásnom druhom mieste. Počas miešania prebiehala komunikácia s komisármi, hodnotili aj zahraniční hostia. K úspechu gratulujeme a ďakujeme Petre za reprezentáciu školy.

Mgr. Konečná, Bc. Minichová

Vyhodnotenie KLOKANA

Matematický klokan je súťaž, ktorá sa rieši v 60-tich krajinách sveta. Na Slovensku sa do nej v tomto školskom roku zapojilo 55 863 riešiteľov.
Naši žiaci (24) súťažili v dvoch kategóriách KADET (I.F, I.K) a JUNIOR (III.A, III.F, III.J, III.K a IV.G).
Školským šampiónom a úspešným riešiteľom sa stala ROMANA KRPELANOVÁ z I. F. Pekný výsledok dosiahla aj Nikola Belaňová z I.K, Dominika Benková a Kristína Vabcová z III.F.
Všetkým účastníkom ďakujeme a tešíme sa na ďalšieho klokana.

Mgr. Dobrotková

Cestovný ruch v Košiciach

Rozhodli sme, že jedného dňa budeme zavčasu vstávať a pôjdeme na východ Slovenska.
Dňa 18. mája 2016 sme sa my, študenti III. H obchod a podnikanie a odevný dizajn, prvým ranným vlakom o 4:38 vybrali na 300 km vlakovú cestu do Košíc.
Prečo Košice? Mesto kultúry roku 2013 a Mesto športu roku 2016. Po prestupoch na Hornej Štubni a Vrútkach sme vystúpili na modernej železničnej stanici v Košiciach. Už vo vlaku sme dostali mapy Košíc s vysvetlením, čo všetko si pozrieme, čo navštívime, čo môžeme v Košiciach zažiť, história, zaujímavosti, veď sme tu prvýkrát. Po Budapešti a Amsterdame majú aj Košice svoj fotopoint vo farbách mesta.

Nápis #dzivoKE - vyjadruje ducha Košíc - že sú temperamentné, plné života a občas aj divoké. Popri mestskej plavárni, Auparku a DoubleTree hoteli sme sa dostali k Dómu sv. Alžbety, ktorý je naozaj krásny zvonku i zvnútra. Prezreli sme si Urbanov zvon, Urbanovu vežu (Múzeum voskových figurín) a tešili sme sa na hudobnú fontánu, kde nás zastihol aj krátky dážď.
Mestské divadlo opravovali, potešili sme sa historickými budovami na Hlavnej ulici, Hrnčiarskej ulici s množstvom remeselníkov, Ústavný súd SR, Kaviareň Slávia a zašli sme až na Námestie Maratónu mieru a nevynechali sme ani Most zaľúbených. Vo voľnom programe sme si prezreli reštaurácie, obchody.
Plný zážitkov sme sa vydali na spiatočnú cestu. Odmenou nám bol nádherný výhľad na Vysoké Tatry, kde je ešte sneh, kúpalisko Beseňová,... V neskorých večerných hodinách sme sa unavení a šťastní vrátili z exkurzie domov.
A toto všetko pre nás pripravili Ing. Mariana Vaňová a Mgr. Viera Vatrtová. Ďakujeme a dúfame, že ešte zažijeme veľa takýchto krásnych exkurzií.

III. H

Certifikáty KROS

Každoročne poskytuje firma KROS certifikáty vynikajúcim študentom, ktorí úspešne zvládli na praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky ich programy na známku výborný. Tento rok to boli žiaci v programe OLYMP - mzdy a personalistika a OMEGA - podvojné účtovníctvo:
IV.F - manažment regionálneho cestovného ruchu - Ivana Ďurtová, Miroslav Kamody, Petra Hvolková, Silvia Kucmanová, Marianna Macková, Alexandra Bartová, Kristián Divéky, Alžbeta Ďurišová, Miroslav Fajer, Alexandra Javočeková, Tatiana Kostúrová, Adriana Krajčovičová, Tomáš Račko
IV.H - obchod a podnikanie - Karin Kuzmanová, Sara Vicianová, Veronika Lučanská, Petra Mazániková
V programe ALFA plus - jednoduché účtovníctvo:
V.K - hotelová akadémia - Romana Nagyová, Dominika Janíčková, Andrej Hlásny, Pavlína Doletinová
V.L - hotelová akadémia - Katarína Nováková, Alexandra Blašková, Denisa Patúcová, Vladimír Píš
Blahoželáme!

Ing. Vaňová

Global money week

Počas celosvetovej iniciatívy - Týždeň finančnej gramotnosti sa žiaci našej školy aktívne zapojili do tvorby prezentácií, ako výsledok programu Poznaj svoje peniaze, ktoré organizuje Nadácia pre deti Slovenska.
Do e-learningového programu sa zapojilo 70 žiakov školy z tried I. F, II. F, III. J, IV. F pod vedením vyučujúcich Ing. Cagáňovej Stanislavy, Ing. Gaplovskej Marty, Ing. Mihálovej Heleny a Ing. Vaňovej Mariany. Prezentácie a práce boli na témy - Sporenie, Rodinné financie, Prečo sporiť, Filantropia a peniaze, Odporúčam sporiť, Čo dokážu ľudia urobiť pre peniaze, Peniaze a humor.
Za aktívnu účasť zapojeným žiakom Nadácia pre deti Slovenska udelila certifikáty. Najlepšie práce sme poslali ako podklad na študentskú konferenciu Poznaj svoje peniaze.

Ing. Vaňová

Posledný deň OVY

...A je tu záver...
Takto vyzeral náš posledný deň na odbornom výcviku v školskej jedálni...

Spoločne sme pripravovali anglický rozbif s rôznymi prílohami.

A na záver nechýbalo aj spoločné posedenie a nechýbal ani vynikajúci zákusok, ktorý nám pripravila naša skupina žiakov II. G.

Bc. Supuková
IV. G - Mihálka Michal

Rozlúčka maturantov

Blíži sa čas maturít, a preto sme sa 20. mája 2016 symbolicky rozlúčili s našimi maturantmi. V telocvični sa lúčilo sedem maturitných tried, ktoré od 30. mája postupne zasadnú za zelené stoly.
Na úvod zaznel slávnostný Gaudeamus igitur, nasledoval príhovor Pavlíny Doletinovej z V.K a pána riaditeľa PaedDr. Štefana Gamana. Počas rozlúčky sa o kultúrny program postarali maturantka Nikola Píšová zo IV.F a Ing. Katarína Ciglanová s Petrom Darmovzalom.
Výnimočným momentom slávnostnej rozlúčky bolo ocenenie šikovných žiakov, kedy pán riaditeľ s pani zástupkyňou odovzdali do rúk vybraným žiakom diplomy za aktivitu počas ich štúdia, za študijné výsledky a za reprezentáciu školy v súťažiach. Nasledovalo poďakovanie žiakov odovzdaním kvietkov pre vyučujúcich. Na záver sa rozlúčili piesňou Nie sme zlí v podaní Nikoly Píšovej.

Držíme palce, maturanti!



Motivačná prednáška

Dňa 24. mája 2016 našu školu navštívil tréner, mentor a motivátor v oblasti ľudského potenciálu a prosperity, Andy Winson.
Je autorom knižného bestselleru "Mysli, konaj, zbohatni" a úspešného Česko - Slovenského online programu Makač vs. Boháč, zameraného na efektívne narábanie s peniazmi. Prednáška pre našich žiakov bola zameraná na dosahovanie životných cieľov s možnosťou vyhrať aj knihu s touto tematikou.


Starostlivosť o životné prostredie

Aj žiaci triedy I. F študijných odborov MRCR, OaP a ODD prispeli k starostlivosti a ochrane školského prostredia. Pán riaditeľ žiakom názorne ukázal ako ošetrovať ovocné stromy.


Slovensko chutí

Vo štvrtok 26. mája sa o rozruch v školskom závode A klub postaral filmový štáb Slovenskej televízie. Točilo sa totiž ďalšie pokračovanie gastronomickej relácie Slovensko chutí. Pani režisérka, produkčná, kameramani i celý štáb sa cítili veľmi dobre.
Moderátorky Janica a Anetka za asistencie MOV Janka Krčika pripravovali variáciu jedla, ktoré v prvej časti relácie navarila p. K. Ďurčová. Stáť pred kamerami síce nebolo jednoduché, ale v skvelom kolektíve celého závodu i štábu v konečnom dôsledku zábavné.
Relácia by sa mala vysielať 26. júla na STV1, tak sa už tešíme na zostrihaný výsledok.

FOTO: Mgr. Hajsterová

Ústne maturitné skúšky

30. máj - 3. jún 2016 bol prvým týždňom ústnej časti maturitnej skúšky. Pre našich maturantov to znamenalo posledný krôčik na ceste k vytúženému maturitnému vysvedčeniu. Maturovalo sa zo slovenčiny, cudzích jazykov a teoretickej časti odbornej zložky. Všetkým úspešným maturantom blahoželáme a tento týždeň ešte držíme palce tým, ktorí to majú pred sebou!


Diskusia

Dňa 31. mája 2016 žiaci I. F odborov OaP, MRCR, ODD diskutovali so zástupcami spoločnosti COOP Jednota o ich pracovnej a kariérnej budúcnosti, predovšetkým o tom, ako si predstavujú prácu, ktorá by ich bavila, čo by očakávali od svojho budúceho zamestnávateľa.
Počas diskusie žiaci poskytli zástupcom spoločnosti COOP Jednota množstvo podnetných, zmysluplných a užitočných informácii, ktoré pomôžu pri modelovaní budúcich pracovných podmienok.

Ing. Beňačková

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok