APRÍL 2015

Čestné uznanie - GASTRODNI 2015 - Mladý Európan 2015 - OECD PISA 2015 - Exkurzia - Praha a Kutná Hora - Junior Bartender Challenge

Čestné uznanie

Čestné uznanie za aktívnu podporu ďalších foriem vzdelávania v rámci rozvoja kompetencií mladého človeka a vyjadrenia uznania v oblasti neformálneho vzdelávania.



GASTRODNI 2015

Gastrodni si rokmi získali nielen tradíciu, povesť, ale aj svojich stálych návštevníkov. Nás však teší, že k nim stále pribúdajú i ďalší, pretože každé Gastrodni sú niečím výnimočné. Presvedčil nás o tom i tohtoročný 15. ročník.

Žiaci sa predstavili v praktickej časti
maturitných a záverečných skúšok

Štvrtok 23. apríl 2014 9.00 - 18.00
Piatok 24. apríl 2014 9.00 - 17.00


PREDVÁDZANIE ZRUČNOSTÍ
flambovanie ovocia, mäsa, múčnika, tranšírovanie, miešanie šalátov, SLÁVNOSTNÉ TABULE,
PREZENTÁCIA KUCHÁROV,
BARMANSKÁ SÚŤAŽ "LA CORRIDA DE TOROS",
CUKRÁRSKE VÝROBKY,
UKÁŽKY LÍČENIA A ÚČESOVEJ TVORBY
ODEVNÝ DIZAJN
REŠTAURÁCIA ORIENT EXPRES,
REŠTAURÁCIA GARDEN OF EDEN,
REŠTAURÁCIA BELLA ITALIA,
PALACINKÁREŇ DOLCE VITA,
BISTRO HVIEZDA - 80-TE ROKY,
REŠTAURÁCIA KRÁĽOVSKÝ DVOR,
REŠTAURÁCIA SLOVENSKÁ ZABÍJAČKA,
REŠTAURÁCIA GRILL DIABOLSKÁ VESELICA,
KAVIARNE - CAFÉ COSTA RICA, BAR VENDETTA COCTAIL BAR,SWEET SMOTHIES BAR


POZVÁNKY DO STREDÍSK



Nastieranie a obhajoba slávnostných tabúľ, ktoré sa konali deň pred začatím 15. ročníka Gastrodní...

Predvádzanie zručností...

Slávnostné tabule našich žiakov...

Posledné úpravy pred oficiálnym začiatkom Gastrodní...

Návštevníci mali možnosť si posedieť a vychutnať špeciality jednotlivých stredísk...

Návšteva z Rakúska, Maďarska a pani primátorky mesta Prievidza...

Večera so zahraničnými hosťami v A klube...


Mladý Európan 2015

EUROPE DIRECT Trenčín - vyhlasovateľ a organizátor, poriadal 10. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže "Mladý Európan 2015" z vybraných oblastí EÚ: história, geografia, politika, ekonomika. Našu školu 28. apríla úspešne reprezentovali žiaci III.K triedy študijného odboru hotelová akadémia v zložení: Branislav Gigac, Monika Tkáčová, Tatiana Kissová. Z 15 súťažiacich družstiev obsadili v regionálnom kole 3. miesto. Blahoželáme!

Ing. Sudrová Jana
foto: Ing. Sudrová Jana

OECD PISA 2015

Naša škola sa dňa 29. apríla 2015 zapojila do testovania medzinárodnej štúdie OECD PISA 2015. Prebehlo za účasti vybraných žiakov (42) podľa stanovených medzinárodných pravidiel elektronickou formou. Žiaci vyplnili test pozostávajúci z otázok prírodovednej, matematickej, čitateľskej a finančnej gramotnosti. Nad hladkým priebehom dozerali: Ing. Eva Bátorová, Mgr. Jana Zubálová - administrátori a Jozef Valuška - školský koordinátor. Ďakujem všetkým za spoluprácu.
Ing. Sudrová Jana

Exkurzia - Praha a Kutná Hora

V dňoch 29.-30. apríla 2015 sa uskutočnila poznávacia exkurzia do Prahy a Kutnej Hory. Zúčastnili sme sa jej my - študenti manažmentu regionálneho cestovného ruchu (I.F, II.F, III.F, IV.F), ale i obchodu a podnikania (IV.H) a hotelovej akadémie (III.K).



Hlavné mesto Českej republiky nás očarilo svojou neopakovateľnou atmosférou. Previezli sme sa metrom (mnohí z nás prvýkrát), prezreli sme si "Václavák", Prašnú bránu, Staromestské námestie s radnicou, orlojom, Týnskym chrámom, atď. Krásu a čaro Karlovho mosta dotvárali pouliční umelci. Prvý deň sme zakončili na Petříne. Výhľad z "českej Eiffelovky" bol úžasný - aj keď zaslúžený - zdolali sme 299 schodov. Druhý deň nás čakali Hradčany. Ani tie nás nesklamali. Prezreli sme si gotický Chrám sv. Víta, Baziliku sv. Jiří (Juraja), Vladislavskú sálu a Zlatú uličku. Pred odchodom nás zaujala výmena hradnej stráže. Na spiatočnej ceste sme sa zastavili v Kutnej Hore. Navštívili sme Kostnicu v Sedleci a Chrám sv. Barbory. Mali sme šťastie, že nás týmto historickým mestom (zapísaným v Zozname UNESCO) sprevádzal Slovák - pán kaplán Filip Foltán. Vďaka nemu sme sa dozvedeli mnoho zaujímavostí, dostali sa až na strechu chrámu, prezreli sme si faru a farníčky nám pripravili aj malé občerstvenie. Na túto exkurziu budeme ešte dlho spomína. Ďakujeme našim profesorkám RNDr. Oboňovej a Ing. Vaňovej, ktoré nám zorganizovali tento skvelý zájazd.




Žiaci III. F

Junior Bartender Challenge

V dňoch 29. - 30. apríla 2015 sa v Banskej Bystrici uskutočnila juniorská súťaž v príprave miešaných nápojov, ktorá pozostávala zo štyroch častí. V prvej časti - Blind Tasting - musel žiak rozpoznať chute a vône daného drinku. V druhej časti - Signature Drink - žiaci museli pri príprave uplatniť svoju kreativitu.




Treťou časťou bol písomný test, ktorý pozostával z workshopov a štvrtá časť - Market a Mystery Box Challenge - sa odohrávala na námestí SNP v Banskej Bystrici pri Piano bare. Táto časť bola najzaujímavejšia, ale aj najnáročnejšia, pretože žiak si vyžreboval z mystery boxu jednu zložku nápoja a k nej dostal 10 euro. Do 30 minút musel v tejto hodnote zakúpiť ďaľšie suroviny a zostaviť originálny nápoj.



Súťaže sa zúčastnilo 5 škôl s 15 súťažiacimi. Našu školu zastupovali Matej Kochan z III.K a Samuel Chlpek zo IV. L odboru hotelová akadémia a Erik Mihálik zo IV. G odboru čašník - servírka. Z Banskej Bystrice sme odchádzali plní nových vedomostí a nadobudnutých zručností, no najviac nás potešilo, že sme si domov niesli cenu absolútneho víťaza Junior Bartender Challenge, o ktorú sa postaral Erik Mihálik. Súčasťou ocenenia bola možnosť týždňovej stáže v známom nitrianskom bare Záhir pod vedením Ľuboša Rácza. Ponuka tiež prišla od pána Ľuboša Končoka z Banskej Bystrice. Srdečne blahoželáme!!!



MOV Mgr. Konečná, Bc. Minichová

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok