MAREC 2015

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ - Líčenie podľa predlohy - Čo nového v Bratislave? - Eurofondue - Písomné maturitné skúšky - Popoludnie zdravej výživy - Prvý jarný deň - Trenčín  - Beauty Forum - Matematický klokan 2015 - Vynikajúci pedagóg Trenčianskeho kraja 2015 - Cassovia Cup 2015 - Starostlivosť o pleť - Veľká noc v A klube - Barista Junior 2015 - Základy mixológie - Konferencia cestovného ruchu - Deň učiteľov - Celomestské oslavy Dňa učiteľov - Deň narcisov - Vybijaná 2015  -  dievčatá - Umenie regiónu 

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ


Akademický deň sa už v našej škole začína nazývať „malými Gastrodňami“. Celá škola totiž predvádza, ukazuje, prezentuje činnosť a výsledky práce žiakov celého spektra učebných a študijných odborov. Nebolo tomu inak ani tento rok a všetci záujemcovia o štúdium v našej škole si tieto aktivity mohli prísť pozrieť v utorok 3. marca 2015.


Regionálna televízia Prievidza

Ponúkame Vám malé nazretie do aktivít, ktoré u nás bolo možné vidieť:

KALINA CUP 2015

Ukážky zručností
Žiaci hotelovej akadémie pripravili tradičné ukážky práce pred zrakom hosťa spojené s ochutnávkami. Návštevníci a hostia tak mohli vidieť prípravu tataráku z lososa, lúpanie ovocia, prípravu ovocných a zeleninových šalátov a atraktívne flambovanie mäsa, ananásu a pirohov. Na ochutnanie ponúkali tiež rôzne druhy slaného pečiva.

PaedDr. Ďurčová

Slávnostné tabule
Praktická časť záverečnej skúšky žiakov učebného odboru hostinský III.D triedy.

Ochutnávka jedál a nealkoholických nápojov
Prezentácia odboru kuchár a čašník, servírka.

Baristi
Ukážky prípravy rôznych druhov káv a ochutnávka.

Carving
Vyrezávanie do ovocia a zeleniny.

Prezentácia a modelovanie cukrárskych výrobkov

Líčenie podľa predlohy, zdobenie nechtov, spoločenské účesy
Prezentácia práce žiakov odborov kaderník, kaderník – vizážista, kozmetik, ktorí v praxi odprezentovali svoje nadobudnuté zručnosti v líčení a v účesovej tvorbe.

Odevné kreácie

Výchovné poradenstvo
Mgr. Caňová a Mgr. Ferenčíková

Tvorba plagátu
Akcie „Tvorba plagátu“ cez PC v ľubovoľnom programe sa zúčastnila trieda IV.CH odbory pracovník marketingu a obchodný pracovník pod vedením Ing. Bátorovej a Mgr. Zubálovej, kde žiaci zúročili vedomosti získané na hodinách Informatiky a z odborného výcviku.

Ing. Bátorová

Nemčina trochu inak, ruština trochu inak
Cieľom aktivít „Nemčina a ruština trochu inak“ bolo vyrobiť nástennú učebnú pomôcku, plagát na danú tému v cudzom jazyku. Našim úsilím bolo podnietiť žiakov k tvorivému spracovaniu zadanej úlohy. Žiaci I.K pracovali v troj- a štvorčlenných skupinách, pričom využívali rôzne výtvarné techniky.

Mgr. Divékyová

Nemčina interaktívne
Aktivity „Nemčina interaktívne“ sa zúčastnilo desať žiakov, ktorí si on-line formou testovali svoje vedomosti z nemeckého jazyka. Riešili gramatické a sémantické úlohy, taktiež si preverili vedomosti týkajúce sa reálií nemecky hovoriacich krajín. Víťazom sa stal Erik Pavlíček zo IV.G triedy. O úlohu pedagogického sa postarali Mgr. Jurík a Mgr. Valterová.

Mgr. Divékyová

Netradičné vučovanie cudzích jazykov
Žiačky V.L triedy, Ivana Gallová a Zuzana Záhonová absolvovali zahraničnú prax – Ivana štvormesačný pobyt vo Švajčiarsku a Zuzana tri mesiace v Nemecku. Pre žiakov 1. ročníka odboru hotelová akadémia si žiačky pripravili prezentáciu o týchto pobytoch. Prezentácie žiakov zaujali a dúfame, že ich motivovali k štúdiu nemeckého jazyka.

Mgr. Stratená

Z lásky k Slovensku
Pozvať niekoho na Slovensko predstaviť tie najväčšie krásy našej krajiny je naozaj výzva. Vytvoriť dobré „Introduction video“ alebo prezentáciu si vyžaduje veľa vedomostí a obrovskú kreativitu. Týmito vlastnosťami disponuje naša úžasná študentka Majka Pátkova z V.L. Pripravila skvelú prezentáciu Slovenska pre účasntníkov Zimnej Univerziady. Za samotnú prezentáciu a jej profesionálne odprezentovanie Majke zo srdca ďakujeme.

Mgr. Dubinová

Sme aktívni – sme interaktívni
Práca s interaktívnou tabuľou patrí v súčasnosti medzi najpokrokovejšie trendy vo vyučovaní. Študenti si môžu osvojiť nové vedomosti pomocou interaktívnych cvičení, na ktorých sa aktívne zúčasňujú. Nie je to len nudné robenie a písanie poznámok do zošita. Pomocou atraktívnych a kreatívnych úloh (kde nikdy neviete čo Vás čaká) sa študenti môžu naučiť nové vedomosti kreatívnejšie a zábavnejšie, preto sú ich vedomosti aj trvácnejšie. Aj my sme si pripravili niekoľko zábavných prezentácií s interaktívnou tabuľou, kde si svoje vedomosti precvičili nielen žiaci, ale aj naši kolegovia. Zistili sme veľa nových skutočností z geografie a z anglického jazyka. Popri tom sme si užili aj veľa zábavy. Za spoluprácu ďakujeme: Mgr. Šimovej, Mgr. Oboňovej, Mgr. Krajčovičovej. See you next year.

Mgr. Dubinová

„Mladý účtovník“

Ekonomický kvíz
Aktivity Ekonomický kvíz sa zúčastnili žiaci I.O triedy. Tento test mal celkom 27 otázok z ekonomiky a praktického života. Ku každej otázke boli 4 odpovede a žiaci mali vybrať tú správnu. Vedomosti žiakov boli na dobrej úrovni – počet správnych odpovedí sa pohyboval v rozmedzí 19 až 24 bodov. Žiaci boli odmenení vecnými cenami.

Ing. Palásthy

Veselé účtovníctvo

Business Master
Po absolvovaní ekonomického kvízu hrali žiaci I.O v učebni č. 65 spoločenskú ekonomickú hru „Business Master“.

Ing. Palásthy

„Vízia Gastrodní 2016“
Trieda IV.L so svojou triednou učiteľkou využila Akademický deň na aktivitu s názvom „Vízia Gastrodní 2016“. Žiaci si v učebni č. 65 stanovili plán, očakávanú skutočnosť a následne spravili vyúčtovanie v programe Alfa – softvéru pre vedenie kompletnej ekonomickej agendy jednoduchého účtovníctva firmy v počítačovej učebni č. 40. Účinne stanovená vízia inšpiruje, aktivuje, motivuje – uvidíme o rok!

Ing. Eisenhardtová

Animačné aktivity

Výstava a predaj žiackych prác, prezentácia krúžkovej činnosti

Prezentácia odboru obchod a podnikanie

Súťaž z tovaroznalectva

Využitie moderných technológií
Nová doba prináša nové poznatky a technológie. Aj my sa preto snažíme čo najviac zatraktívniť vyučovanie pre našich študentov. Naša škola zapája prostriedky, ktoré študenti poznajú a častokrát s nimi vedia lepšie narábať než staršia generácia. Počas akademického dňa si naši žiaci vyskúšali prácu na tabletoch. Študentky IV.H si odtestovali on-line úroveň svojich vedomostí z angličtiny a prešli sme si aj internetové stránky, ktoré študenti môžu využiť počas svojej prípravy na maturitu.

Mgr. Dubinová

Prezentácia vidieckeho cestovného ruchu
Žiaci odboru marketing regionálneho cestovného ruchu z triedy III.F predstavili spolužiakov formou prezentácie či krátkych videí agropenzióny, farmy, ranče a salaše Slovenska.

RNDr. Oboňová

Využitie interaktívnej tabule vo vyučovaní geografie

RNDr. Oboňová

SUDOKU
V školskom roku 2014/15 sa do semifinále dostalo z tried I.F, I.L, II.F a II.H celkom 18 súťažiacich, ale súťaže sa zúčastnilo 15 žiakov. V semifinálovom dvojkole súťažilo pätnásť žiakov. Niekoľkí žiaci boli schopní vyriešiť jednu úlohu za dve minúty a iným to trvalo aj pätnásť. Do finále postúpilo šesť žiakov. Po veľkom boji s časom to nakoniec dopadlo takto: 1. miesto: Kristína Vabcová II.F, 2. miesto: Angelika Cagáňová I.L, 3. miesto: Kristína Nemčeková I.L, 4. miesto: Dominika Benková II.F. Gratulujeme!

Mgr. Papánek

Spoznaj sám seba
Psychológia hrou (aktivita zameraná pre žiakov 9. ročníka) pod vedením Mgr. Cibulkovej.

Prevencia kriminality
Každý z nás vraj ukrýva v sebe potenciálnu možnosť byť zločincom. Podľa psychológov záleží od okolností. Počas Dňa otvorených dverí sme sa snažili spolu s hosťom Mgr. Vítom Zajacom predchádzať takýmto okolnostiam, oboznámiť sa s prevenciou kriminality a poznať svoje práva a povinnosti.

Mgr. Matiašková

„Biela palička“
Beseda o svete nevidiacich.
3. marca 2015 prišla medzi nás pani Rozália Cibulová, aby nám pomohla nahliadnť? do sveta nevidiacich. Beseda s ňou bola veľmi zaujímavá. Dozvedeli sme sa, že je matkou troch detí a spolu s manželom podnikajú. Pracuje ako nevidiaca masérka v Prievidzi (keď mala 12 rokov prestala úplne vidieť). Rada vykonáva domáce a ručné práce, cestuje a vzdeláva sa. Ukázala nám ako štrikuje, háčkuje, prečíta si SMS-správu a priniesla pomôcky pre nevidiacich (hovoriacu kuchynskú váhu, mobil, atď...). Boli sme veľmi prekvapení, že má veľa optimizmu a srší z nej šťastie. Určite nám stretnutie veľa dalo. Poďakovali sme sa jej kvietkom, ktorý má najradšej - ľaliu. Sme radi, že prišla medzi nás. Ďakujeme aj p. Mádrovej, ktorá ju priviedla.


Žiaci II. K a II. L

Beseda o závislostiach

„Dopoludnie s knihou“
Beseda s knihovníčkou a prezentácia literárnych diel
Mgr. Cagáňová, Mgr. Lomnická

Prezentácia medzinárodných kuchýň


Líčenie podľa predlohy

V rámci Akademického dňa 3. marca 2015 Predmetová komisia služieb usporiadala odbornú kozmetickú súťaž pre žiačky 2. ročníka Líčenie podľa predlohy, v ktorej museli súťažiace podľa danej predlohy nalíčiť modelku. Súťažiace hodnotila porota v zložení: Mgr. Ďurinová, Mgr. Vatrtová, Mgr. Ďurišová, Ing. Kaprálová a Bc. Jančeková. Víťazkou súťaže sa stala Barbara Martináková s modelkou Alex Kollárovou. Vecnými cenami však boli odmenené všetky súťažiace a to nielen pre nápaditosť, kreativitu, ale aj aktivitu a iniciatívu, ktorú vynaložili pred a počas súťaže. Všetkým súťažiacim blahoželáme!

Mgr. Ďurinová

Čo nového v Bratislave?

Dňa 4. marca 2015 sa na prechádzku Bratislavou vybrala IV.F – manažment regionálneho cestovného ruchu a p. Ing. Vaňová s p. Ing. Cagáňovou, aby zahraničným žiakom z Francúzska ukázali krásy hlavného mesta. Prehliadka začala pred Prezidentským palácom, kde sme uvideli práve striedanie stráží. Krátka zastávka pred budovou parlamentu, krásy Bratislavského hradu a úžasný výhľad na mesto, spoznávanie jednotlivých objektov, Dunaj, veterné elektrárne v Rakúsku umocňovali naše zážitky. Prechádzka kráľovskou cestou, fotenie s atrakciami Bratislavy a krátky pohovor na Francúzskej ambasáde. Pešiu turistiku sme ukončili oddychom v Prezidentskej záhrade. Super zážitky máme hlavne v komunikácii v anglickom jazyku. Čo zažijeme a uvidíme je naozaj na nezaplatenie.

kolektív IV.F

Eurofondue

EUROFONDUE - NAMOČ SVOJE MESTO

Technická univerzita Košice, ekonomická fakulta pripravila súťaž pre stredné školy, aby žiaci vypracovali projekty pre zlepšenie života vo svojom meste, predložili inovatívne nápady a vedeli použiť virtuálnych 15 000 €.

Do tvorby sa zapojili žiačky II. F - manažment regionálneho cestovného ruchu - Kristína Vabcová a Dominika Benková - s názvom NEZNÁME OČI TURISTU. Cieľom bolo popísať súčasný stav, námety na riešenie, kde sa zamerali na zlepšenie informačného systému na železničnej stanici, riešenie parkovacích miest pre autobusy, vytvorenie interaktívneho sprievodcu Prievidze, využitie QR kódov, možnosti používania web stránok, objekty propagácia na lavičkách a veľa ďalších námetov k informovanosti. Žiačky IV. F - manažment regionálneho cestovného ruchu sme vytvorili projekt s názvom MESTSKÁ ZÁHRADA. A kde sme ju navrhli zriadiť? V parku pred Obvodným úradom v Prievidzi, ktorý sa nám nezdá dosť atraktívny a pekný. Celý priestor sme navrhli rozdeliť na 4 časti - kultúrna zóna, komunitná zóna, edukačná zóna, komerčná zóna, so zdôvodnením, čo by sa malo kde nachádzať. Nápady tvorila celá naša trieda IV.F a dotvorili hlavne Naďa Assemacher, Mária Kováčová, Ivona Žišková. O projektoch sme informovali aj predstaviteľov mesta Prievidza. Snáď sa niektoré naše myšlienky zapáčia a budú sa realizovať. Dňa 5. marca 2015 sme sa zúčastnili finálového kola v Košiciach (precestovali sme 600 km vlakmi), na prezentácii projektov a na besede s europoslancom Vladimírom Maňkom. Okrem cenných skúseností sme získali certifikáty a drobné darčeky. Priniesli sme aj poďakovanie pre Ing. Marianu Vaňovú, ktorá sa s nami aktívne podieľala na príprave obidvoch projektov.

Žiaci IV.F a II. F

Písomné maturitné skúšky

Krásne jarné počasie umocňovalo atmosféru blížiaceho sa školského roku, ale hlavne dodávalo psychické sily našim maturantom. Tí zasadli 17. marca 2015 do lavíc nad zadania písomných maturitných skúšok zo slovenského jazyka. O deviatej boli rozpečatené maturitné testy a následne žiaci začali pracovať na svojich dopovediach externej časti maturtinej skúšky, niektorí už aj elektronicky.

Druhú časť tvorila písomná forma internej časti maturitnej skúšky – slohová práca na jednu zo zadaných tém:

„Zármutok znesieš sám, ale o radosť sa musíš podeliť.“ Elbert Hubbard (Úvaha)
Pohľad z okna vlaku (Umelecký opis)
Čo keby sme ušli? (Rozprávanie)
Znaky tvorby spisovateľov ľubovoľného literárneho obdobia (Výklad)

V stredu 18. marca 2015 žiakov čakala písomné forma maturitnej skúšky v cudzom jazyku. Na našej škole sa maturovalo z anglického a nemeckého jazyka.


Popoludnie zdravej výživy

V školskom závode A-klub majsterky odbornej výchovy Mgr. Pružinová, Bc. Schwarcová, Bc. Chochulová so žiakmi pripravili popoludnie zdravej výživy v spolupráci s vedúcou školského internátu Klaudiou Majzlanovou. Pre žiakov ubytovaných v školskom internáte bola pripravená ľahká večera - zeleninový šalát s kuracími kúskami, mrkvová nátierka a nátierka z avokáda, ktorá sa podávala formou malých chuťoviek. Na ukončenie popoludnia žiaci II.B. triedy pripravili miešaný nápoj so zázvorom.

Mgr. Hajsterová M.

Prvý jarný deň

Veľkolepé zatmenie Slnka bolo možné pozorovať aj na území Slovenska. Mesiac zakryl približne 60 percent našej hviezdy. Piatok 20. marca 2015 bol aj deň rovnodennosti a práve zatmenie sa pri krásnom počasí dalo vychutnať aj na školskom dvore. Pán riaditeľ umožnil žiakom vidieť tento netradičný úkaz aj na vlastné oči (cez požičané sklíčka) zhruba do 12.00 hod.


Trenčín Beauty Forum

Dňa 20. marca 2015 žiačky a žiaci odborov kaderník, kaderník - vizážista, kozmetik a kozmetička vizážistka, spolu so svojimi vyučujúcimi odborných predmetov Ing. Kaprálovou, Mgr Ďurinovou a Mgr. Markovou navštívili v Trenčíne Beauty Forum - medzinárodný kozmetický veľtrh, kde v bohatom programe mohli vidieť Majstrovstvá SR v make-upe s témou "Zlaté 20-te roky", Majstrovstvá SR v maľovaní na telo BODY ART, a súťaž Vlasy Vizáž Cup 2015. Okrem toho si mali možnosť pozrieť nové techniky v líčení, ošetrení pleti, či nové trendy v účesovej tvorbe. Nechýbali ani stánky kde vystavovatelia predávali kozmetiku či už vlasovú, pleťovú a telovú, a tak sme všetci domov odchádzali nielen s kopou nových informácii a zážitkov ale aj s taškami plnými rôznych prípravkov. Už teraz sa všetci tešíme na nový ročník Beauty Forum 2016.

Mgr. Gabriela Ďurinová

Matematický klokan 2015

Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Jej vyhlasovateľom je asociácia KANGOUROU SANS FRONTIÉRES (Klokan bez hraníc) so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je TALENTÍDA.

V tomto školskom roku súťaž prebehla 23. marca a zúčastnilo sa jej 29 žiakov. Žiaci I. a II. ročníkov (I. F, I. G, II. F, II. K) súťažili v kategórií KADET. Celkový počet súťažiacich v SR bolo 1932. V tejto kategórií sa zúčastnilo 11 žiakov, z nich najúspešnejšia bola KRISTÍNA VABCOVÁ z II. F, ktorá patrí medzi 20% najúspešnejších riešiteľov v rámci SR a je aj školským šampiónom.

V kategórií JUNIOR súťažilo v rámci SR 1753 žiakov. V našej škole sa zapojili 19 žiaci z tried III. G III. H, III. K, IV. CH. V rámci školy dobre obstáli účastníci Dávid Pánis, Tatiana Kissová a Martin Hirkala z III. K. Všetci zúčastnení dostali účastnícky diplom. Ďakujeme žiakom za účasť a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

Mgr. Dobrotková

Vynikajúci pedagóg Trenčianskeho kraja 2015

"Byť učiteľom nie je len povolanie, ale je to predovšetkým poslanie".

Pri príležitosti Dňa učiteľov Trenčiansky samosprávny kraj ocenil najlepších pedagógov. Slávnostné podujatie nesúce názov Vynikajúci pedagóg Trenčianskeho kraja 2015 sa konalo 23. Marca 2015 v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne. Predseda TSK Ing. Jaroslav Baška a vedúca odboru školstva Ing. Daniela Hilčíková ocenili 11 pedagógov. Plaketu J. A Komenského udelili aj Ing. Mariane Vaňovej za vynikajúce výsledky dosiahnuté v oblasti školstva. Srdečne blahoželáme!

Ing. Vaňová

Cassovia cup 2015

Dňa 23. - 24. marca 2015 sme sa zúčastnili súťaže IX. ročník CASSOVIA CUP 2015 v Košiciach. Kalinu reprezentovali žiaci IV.G triedy študijného odboru čašník, servírka – Róbert Vavro a Erik Mihálik, ktorí pripravovali nápoje v kategórii SOFT dring a LONG dring. Róbert Vavro v súťaži získal ocenenie a umiestnil sa na krásnom 2. mieste. Srdečne gratulujeme!

Bc. Priečková, hlavná MOV

Starostlivosť o pleť

Dňa 23.marca 2015 sme boli pozvaní na besedu s témou "Starostlivosť o pleť mladých ľudí" a praktickou ukážkou líčenia, pre žiakov deviateho ročníka Základnej školy v Diviakoch nad Nitricou. Besedy sa zúčastnili žiaci 4. J odbor kaderník - vizážista Laura Podoláková, Filip Kovalčík a MOV Miriam Caňová. Spolupráca so ZŠ Diviaky nad Nitricou má u nás dlhoročnú tradíciu, a preto sme radi, že aj takýmto spôsobom môžeme pomôcť dievčatám a chlapcom ako sa správne o svoju pleť starať.

MOV Caňová Miriam

Veľká noc v A klube

Inšpirácie nastierania k Veľkej noci z A klubu.

Mgr. Hajsterová
Foto: Mgr. Hajsterová

Barista Junior 2015

Majstrovstvá Slovenska v príprave kávy majú dlhoročnú tradíciu. Aj tento rok Nové Zámky hostili mladých odborníkov - baristov - zo 16-tich škôl celého Slovenska. Súťaž bola o to náročnejšia, že sa hodnotila aj príprava čajového nápoja. Našu školu reprezentoval žiak IV.L hotelovej akadémie Samuel Chlpek pod vedením Mgr. Anny Králikovej. Hodnotiaca odborná porota vyhodnotila jeho súťažné vystúpenie ako druhé najlepšie, pričom od prvej priečky ho delili iba dva body. Veľmi potešiteľné je, že jeho čajový nápoj bol porotou vyhodnotený ako najlepší a toto prvenstvo mu teda neuniklo. Úprimne blahoželáme k dosiahnutému úspechu a k vzornej reprezentácii našej školy.

foto: Mgr. Králiková

Základy mixológie

Dňa 25. marca 2015 sa v školskom závode A klub uskutočnilo barové školenie s názvom "Základy mixológie", pod vedením odborného konzultanta Pernod Ricard Slovakia Ľuboša Rácza. Školenia sa zúčastnilo 32 žiakov našej školy, ktorý si v závere nadobudnuté vedomosti preverili formou testu. Žiaci získali certifikáty o absolvovaní základného barového školenia.

Mgr. Hajsterová M.

Konferencia cestovného ruchu

Dňa 26.3.2015 žiaci hotelovej akadémie zorganizovali v Dome kultúry v Prievidzi 15.ročník konferencie CR na tému Po stopách Tomáša Baťu v rámci svojej praktickej maturitnej skúšky. Konferenciu svojim príhovorom slávnostne otvoril riaditeľ SOŠ OaS PaedDr. Štefan Gaman. Konferencie sa zúčastnili vzácni hostia z radov pamätníkov, zamestnancov podniku Tomáša Baťu na Hornej Nitre, ktorí vo svojich vystúpeniach oboznámili prítomných o tom, ako žili a pracovali pod vedením Tomáša Baťu. Ich prítomnosť na konferencií bola zážitkom pre všetkých zúčastnených. Pozvanie na konferenciu prijali aj hostia z Českej republiky, pán Vojtech Bártek, ktorý informoval o využití Baťovho kanála v CR a pán Pavel Vélev, riaditeľ nadácie Baťova vila v Zlíne, ktorý zastupoval rodinu Tomáša Baťu a veľmi príjemným spôsobom spestril program konferencie. Nezastupiteľné miesto v programe mali aj zástupcovia Klubu Baťovej školy práce v Partizánskom. Veľké poďakovanie patrí aj zamestnancom Mestského múzea v Partizánskom, ktorí ochotne zapožičali exponáty, ktoré dotvárali atmosféru konferencie. S potešením konštatujeme, že maturanti svoju praktickú maturitu úspešne zvládli.

Ing. Gaplovská Marta

Deň učiteľov

Dňa 27. marca 2015 sa konal pre všetkých pedagógov našej školy slávnostný obed, ktorý pripravili pani majsterky a kuchárky školskej jedálne. V úvodnom príhovore pán riaditeľ ocenil prácu pedagogických aj nepedagogických zamestnancov školy.


Celomestské oslavy Dňa učiteľov

V piatok 27. marca 2015 sa v KaSS v Prievidzi uskutočnili celomestské oslavy Dňa učiteľov spojené so slávnostným oceňovaním. Ďakovný list či Plaketu J. A. Komenského si z rúk primátorky mesta JUDr. Kataríny Macháčkovej prevzalo 35 pedagógov. Plaketu J.A. Komenského za vynikajúcu prácu v školstve udelili aj Ing. Marte Gaplovskej a Ing. Mariane Vaňovej.

Ing. Vaňová

Deň narcisov

Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Zakúpením tohto kvietku dobrovoľnou čiastkou každý vyjadril spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Naše žiačky z tried III.J a III.H sa ako dobrovoľníčky zúčastnili zbierky a za žlté narcisy vyzbierali 505,- €.


Vybijaná 2015 - dievčatá

Dňa 27. marca 2015 sa konal turnaj vo vybijanej dievčat, ktorého sa zúčastnilo 12 družstiev. Vo finále sa stretli žiačky z III. F a IV. G. Víťazom turnaja sa stala trieda IV. G, ktorú zastupovali tieto žiačky: Petrišáková, Kováčová, Kriváňová, Ferenčíková, Marcinková a Sobotová. Víťazkám gratulujeme!!!


Umenie regiónu

Dňa 30. 3. 2015 sa naši žiaci zúčastnili v DK Prievidza podujatia pod názvom "Umenie regiónu" , kde boli prezentované naše odbory: Manažment regionálneho cestovného ruchu, Záhradník, Cukrár, Čašník - Servírka, Hostinský, Kozmetik, Kaderník - Vizážista, Kaderník, Odevný dizajn. Žiaci vystavovali výrobky svojej činnosti a prezentovali svoje animačné zručnosti v rámci tvorivých dielní pre žiakov základných škôl. Uvedenú akciu organizačne zabezpečili Mgr. Gamanová a Ing. Bieliková.

Ing. Bieliková

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok