JÚN 2014

Školenie vizážistiek - Výstup na Bralovu skalu - Úspech žiakov - „Gulášpárty“ A zazvonil zvoniec...

Školenie vizážistiek

Naše budúce kozmetičky-vizážistky z III.H absolvovali školenie v líčení prístrojom Aibrush. Táto technika je prevratnou novinkou v líčení, zameraná na prirodzenú korekciu a líčenie pleti, ale aj tela. Vydrží min. 10 hodín, neupcháva póry a prekrýva drobné vrásky. Nanáša sa špeciálnym perom, technikou jemného striekania na pleť. Dievčatá sa mohli s týmto spôsobom líčenia podrobne zoznámiť, a tak rozšíriť svoje vedomosti a zručnosti v odbore.

Mgr. Gabriela Ďurinová

Výstup na Bralovu skalu

Dňa 5. júna 2014 sa žiaci II.F triedy spolu s triednou učiteľkou vybrali do rekreačnej oblasti Remata. Oboznámili sa s oblasťou, jej prírodou a atraktivitami pre turistov. Exkurziu zavŕšili výstupom po náučnom chodníku na Bralovu skalu (825,6 m n. m.), odkiaľ sa im za krásneho počasia naskytol výhľad na celú hornú Nitru.

Miroslav Kamody, II.F

Úspech žiakov

Košický samosprávny kraj v spolupráci s Ministerstvom kultúry, mládeže a športu spolkovej krajiny Baden - Württemberg /Nemecko/ organizoval v školskom roku 2013/2014 medzinárodnú súťaž žiakov pod názvom "Spoločne v Európe Bádensko - Württembersko & Slovensko". Cieľom súťaže bolo zviditeľniť obe krajiny a ich regióny, podnietiť záujem žiakov o partnerskú krajinu Baden - Württemberg a o štúdium nemeckeho jazyka.
Žiaci mali možnosť súťažiť v 3 kategóriách: 1. Hľadanie a nachádzanie; 2. Písanie a tvorba - vlastná tvorba; 3. Umelecká tvorba - tvorivá práca. Do súťaže bolo zaslaných takmer 700 príspevkov zo všetkých kútov Slovenska. Odborníci v jednotlivých kategóriách hodnotili príspevky podľa kritérií, ktorými boli vedomosti, všeobecné znalosti, kreativita, fantázia, originálnosť, nápaditosť, praktická a umelecká hodnota, forma a technické prevedenie prác.
Z našej školy sa súťaže vo všetkých kategóriách zúčastnilo spolu 12 žiakov. Do súťažnej kategórie "Písanie a tvorba - vlastná tvorba" sa zapojilo spolu 181 žiakov. Žiačky IV.L triedy hotelovej akadémie: Simona Maurérová, Katarína Orzságová a Monika Páleschová za projekt "Sprievodca Stuttgartom" získali v súťaži hlavnú cenu - Poznávaciu cestu do Nemecka. Projekt vypracovali pod vedením vyučujúcej nemeckého jazyka - Mgr. Ľudmily Stratenej.
Malú cenu v rovnakej kategórii získali žiačky I.F triedy študijného odboru manažment regionálneho cestovného ruchu Laura Belicová a Dominika Benková za projekt "Prečo? Lebo ...". Projekt vypracovali v spolupráci s Mgr. Janou Majtánovou, vyučujúcou nemeckého jazyka. Víťazom blahoželáme a želáme veľa úspechov!

Mgr. Ľudmila Stratená

„Gulášpárty“

Dňa 24. júna 2014 sa kolektív žiakov III.L triedy zúčastnil na koncoročnej akcii „Gulášpárty u pána Palásthyho“ na jeho chate na Púšti. Guláš sa vydaril, žiaci sa „stmelili“ pri gitare Kristínky Ťapajovej a úžasnej hudobnej produkcii hlavného kuchára Peťa Šingliara. Úspech zožala aj hojdačka, ktorá bola permanentne využitá. Tí ostatní pokopali do lopty, niektorí prezreli les, lesnú studničku s prameňom, poľovnícky posed, krmelec pre lesnú zver a nanosili drevo. Čerešničkou na tortičke bola oslava „18“ Samka Chlpeka s tortou od pani Ciglanovej. Ruku k dielu priložili aj pani Sedláková, pán Palásthy a pani triedna Eisenhardtová. Žiakom patrí veľká vďaka za vydarenú bezproblémovú akciu a p. Palásthymu za odvahu pri zapožičaní chaty.

text: III.L, foto: Ing. Palásthy

A zazvonil zvoniec...

Týmito slovami sa obyčajne končia rozprávky... naša realita - školský rok 2013/2014 skončil podobne. Posledný krát zazvonilo v piatok 27. júna 2014, žiaci si odnášali svoje vysvedčenia, učiteľky odchádzali s náručami kvetov či iných drobných pozorností. Všetci sa vybrali v ústrety dvom mesiacom oddychu, relaxu, čerpaniu novej energie do ďalšieho školského roku.

Všetkým prajeme krásne leto plné slnka, strávené s ľuďmi, ktorých máte radi!

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok