APRÍL 2014

Shakespeare's Day - DISKUTUJME, MEŇME, TVORME – SPOLU - GASTRODNI 2014 - Rétorická súťaž

Shakespeare's Day

Dňa 2. apríla 2014 sa na našej škole uskutočnila literárna súťaž v umeleckom prednese anglickej a americkej literatúry – Shakespeare's Day (Shakespearov deň). Zúčastnilo sa jej jedenásť uchádzačov o víťazstvo. No víťaz mohol byť len jeden. Stala sa ním Lenka Lacková zo IV.H. Na druhom mieste sa umiestnila Martinka Kollárová z III.H. Na treťom mieste sa nečakane ocitli až tri dievčatá z I.L – Nevigyanská Janka, Drozdová Klaudia a Lasánzyiová Barborka. Dievčatá nám krásne predniesli diela svetových autorov. Všetkým zúčastneným ďakujeme. Víťazom srdečne gratulujeme a tešíme sa na Vás aj v budúcom roku.

Mgr. Jana Dubinová

DISKUTUJME, MEŇME, TVORME – SPOLU

3. apríla 2014 sa uskutočnil slávnostný štart druhej časti kampane Mladí pre Trenčiansky kraj, ktorú iniciuje Krajské centrum Študentskej rady stredných škôl Slovenskej republiky so sídlom v Trenčíne. Diskusie sa zúčastnili poslanci TSK za okres Prievidza a poslanec NR SR Ivan Štefanec. V diskusii sme sa venovali témam ako stredné školstvo, participácia, možnosti pre mladých a európska únia. Pevne veríme, že k nám páni poslanci ešte zavítajú.

Branislav Gigac

GASTRODNI 2014

Posledný aprílový štvrtok a piatok už tradične patrí Gastrodňom - záverečným a praktickým maturitným skúškam našich žiakov.

V stredu prípravy vrcholia, no niektoré časti skúšok žiaci absolvujú už v predvečer Gastrodní. Je to hlavne príprava a obhajoba slávnostných tabúľ, ktoré pripravili žiaci 3. ročníka hotelovej akadémie a 4. ročníka študijného odboru čašník, servírka.


Rétorická súťaž

Už deväťnástykrát sa konala súťaž v rétorike pod „ŠTÚROV A DUBČEKOV RÉTORICKÝ UHROVEC“. V krajskom kole 25. apríla 2014 súťažil žiak odboru hotelová akadémia z II.K – Branislav Gigac, ktorý obsadil 1. miesto, dostal chválu od poroty plnej rétorov a postúpil do celoslovenského kola vo Zvolene.

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok