MAREC 2014

Fašiangy - Gelové nechty - MDŽ - Aktuálna problematika medveďov na hornej Nitre - Výstava obrazov - Leonardo - Školenie - Divadelné líčenie - Písomné maturitné skúšky - Darčekové balenie - Interbeauty - Matematický klokan - 14. Konferencia o cestovnom ruchu - Praktická časť ZS kuchárov - MŠ vo volejbale - Deň učiteľov

Fašiangy

Fašiangy, Turíce, Veľká noc bude, kto nemá kožuška zima mu bude. Tak touto piesňou sa ozývala škola počas utorkového dopoludnia. Opäť ako minulý rok na škole zavládla veselá atmosféra v sprievode našich fašiangovníkov. Úsmev a dobrá nálada počas dňa nechýbala nikomu...

Bc. Jana Priečková

V Školskej jedálni aj v Aklube boli v tento deň tematicky nastreté aj slávnostné tabule.


Gelové nechty

Dňa 4. a 5. marca 2012 sa uskutočnil kurz „Gelové nechty“ pre žiačky študijného odboru kaderník, kaderník – vizážista a kozmetik. Počas kurzu si žiačky prakticky nacvičili vyhotovenie gelových nechtov, zoznámili sa s materiálmi potrebnými pri práci a získali certifikát.


MDŽ

Medzinárodný deň žien tento rok vyšiel na sobotu, a preto si v predstihu v piatok 7. marca 2014 v školskej jedálni spomenuli na všetky ženy a obdarovali ich milou pozornosťou - ružou.

Dňa 8. marca 2014 sa konala v obecnom dome Zemianske Kostoľany akcia k MDŽ. Majsterka OV Bc. Zuzana Kovácsová a žiačky študijného odboru kaderník – vizážista, kozmetik a záhradník reprezentovali školu v predvádzaní zručností v oblasti líčenia, lakovania a zdobenia nechtov, spoločenských výčesov a zhotovovania dekoračných predmetov. O služby našich žiakov bol veľký záujem zo strany návštevníčok a tiež nešetrili chválou na konečný výsledok ich práce.

Bc. Z. Kovácsová

Aktuálna problematika medveďov na hornej Nitre

 Dňa 10. marca 2014 sa žiaci III.F odbor manažment regionálneho cestovného ruchu zúčastnili besedy a následnej prezentácie: Aktuálna problematika medveďov na hornej Nitre. Pán RNDr. Vladimír Slobodník, CSc. oboznámil našich žiakov so stavom medveďov v lokalite horná Nitra i spôsobmi správania sa pri stretnutí s medveďmi, aby nedochádzalo ku kolízii. Žiakov beseda veľmi zaujala, dozvedeli sa množstvo nových poznatkov, ktoré budú môcť využiť aj ako sprievodcovia.

Ing. Kozáková

Výstava obrazov

V školskom závode A-klub žiačky II.D triedy pripravili slávnostnú tabuľu s názvom „Výtvarné umenie našej spolužiačky“ spojené s výstavou obrazov talentovanej Kristínky Slížovej.

Mgr. Margita Hajsterová

Leonardo

oslovila nas stredna odborna skola z Francuzska s nazvom Maison Familiale de Metiers z mesta St. Michel MontMercure, ci by sme sa nestali na 3 tyzdne hostitelskou krajinou pre ich dve ziacky Leslie Rispoli a Catherine Gelineau. V hostitelskej krajine sa ziacky pocas 3-tyzdnoveho pobytu oboznamili so slovenskymi jedlami a ich pripravou, ale aj s kulturou a kulturnymi pamiatkami. Navstivili hlavne mesto a divadelne predstavenie v ND.



Školenie

Dňa 18. marca 2014 sa v Banskej Bystrici v hoteli Lux uskutočnila prezentácia firmy Primavera zameraná na predstavenie nových výrobkov značky Revlon. Súčasťou školenia bola však nielen prezentácia týchto výrobkov a technologických postupov, ale i módnych účesov a strihov na obdobie jar-leto 2014. Tieto techniky nám predstavili vlasoví technológovia zo Slovenska a Čiech: Ingrid Kadlecová, Marek Červeňák a Jaro Bončík a zúčastnili sa ich pani majsterky z odborov kaderník a kaderník – vizážista Mgr. Ďurinová, Bc. Petrášová, Bc. Stankovičová a Bc. Ďurejová. Vďaka školeniu si odniesli nové nápady a inšpirácie, ktoré využijú pri svojej práci.

Mgr. Gabriela Ďurinová

Divadelné líčenie

Práce žiakov štvrtého ročníka študijného odboru kaderník – vizážista pod vedením MOV Bc. Zuzany Kovácsovej, zamerané na divadelné líčenie s tematikou Maškarný ples, Halloween, Monsters a pod.

Mgr. Táňa Dražová

Písomné maturitné skúšky

Marec sa nesie v znamení písmnej časti maturitných skúšok. Ako každý rok, žiaci končiacich ročníkov absolvujú písomné skúšky zo slovenského jazyka a literatúry a vybraného cudzieho jazyka. 18. a 19. marca 2014 panovalo na škole výnimočné ticho – od 9:30 sa 244 maturantov sústredilo na písanie testov tzv. externej časti MS a poobede tvorili ucelené slohové práce na vybranú tému tzv. interná časť MS. Mohli si vybrať z nasledoných tém:

1. „Veľkosť každého človeka sa meria jeho stratou.“
                                                                                             Alfred de Vigny
(Úvaha o (ne)schopnosti človeka uvedomiť si vlastné šťastie)

2. Ten pohľad mi vyrazil dych
(Rozprávanie)

3. Umenie dokáže človeka zmeniť
(Diskusný príspevok)

4. Základným predpokladom ľudského spolunažívania je komunikácia
(Prejav pri príležitosti otvorenia školského týždňa tolerancie)

Slovenský jazyk a literatúra - 18. marec 2014


Anglický jazyk, Nemecký jazyk - 19. marec 2014

Darčekové balenie

V Dome kultúry Ružinov v Bratislave sa 20. marca 2014 konal 11. ročník Celoštátnej súťaže v darčekovom balení s medzinárodnou účasťou. Súťaže sa zúčastnilo 26 súťažiacich zo 14-tich sredných škôl, z toho 2 zo zahraničia. Našu školu reprezentovala žiačka III.CH Adriana Oršulová odbor pracovník marketingu, ktorú pripravovala MOV Bc. Vidová. Darčekové balenie na tému „Tvoríme pre radosť iných“ vyhotovila pred hodnotiacou komisiou podľa časovému harmonogramu. Umiestnila sa v bronzovom pásme a zo súťaže si odniesla nové, vedomosti, zručnosti a oboznámila s novými trendmi v darčekovom balení.

Bc. Mária Boboková

Interbeauty

Dňa 21. marca 2014 sa žiaci a žiačky odborov kozmetik, kozmetička a vizážistka, kaderník – vizážista a kaderník spolu so svojimi vyučujúcimi odborných predmetov: Ing. Kaprálovou, Mgr. Machovou a Mgr. Ďurinovou, zúčastnili veľtrhu kozmetiky Interbeauty v Trenčíne. Program bol tento rok opäť veľmi bohatý, a tak si mohli pozrieť:

Taktiež sa zúčastnili odborného seminára pre nechtové dizajnérky "NOVÉ TRENDY V NECHTOVOM DESIGNE". Domov si tak odniesli nielen množstvo kozmetiky či už vlasovej alebo pleťovej, ktoré si mohli zakúpiť v rôznorodých pavilónoch, ale aj množstvo zážitkov a poznatkov z oblasti módnych trendov a prípravkov.

Mgr. Gabriela Ďurinová

Matematický klokan

Dňa 24. marca 2014 sa naši žiaci opäť zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže Matematický klokan. Organizáciu zabezpečila vyučujúca Mgr. Margita Dobrotková. Súťažili v dvoch kategóriách - kadet (26 žiakov) a junior (23 žiakov). Súťažiaci sa výsledky dozvedia 14. apríla 2014 na stránke www.matematickyklokan.sk.


14. Konferencia o cestovnom ruchu

Aj organizácia konferencie o cestovnom ruchu môže byť formou praktickej maturitnej skúšky. Už štrnástykrát sa tejto úlohy zhostili žiaci piateho ročníka odboru hotelová akadémia. Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi bolo 24. marca 2014 miestom, kde sa prednášalo, diskutovalo a premietalo na tému „Po toku Nitry“.

Výsledky realizácie konferencie o cestovnom ruchu žiačky piateho ročníka museli ešte ústne obhájiť 3. apríla 2014 v priestoroch školy pred hodnotiacou komisiou.


MŠ vo volejbale

V piatok 28. marca 2014 sa konali majstrovstvá školy vo volejbale dievčat a chlapcov. Do súťaže sa zapojilo deväť družstiev z tried: I.G, II.C, III.A, III.C, III.F, III.G, III.CH, III.L a V.K. Po niekoľkých vyraďovacích kolách najvyššie priečky obsadili nasledovné triedy: 1. miesto - III.CH, 2. miesto - III.F, 3. miesto - V.K. Gratulujeme!


Deň učiteľov

Neľahkú prácu pedagogických pracovníkov si každoročne uctievame aj v našej škole pri príležitosti Dňa učiteľov. Ani tento rok tomu nebolo inak a tak sa všetci zamestnanci školy stretli 28. marca 2013 v školskej jedálni na slávnostnom obede.

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok