DECEMBER 2013

Basketbal dievčat - Olympiáda v ANJ - MŠ vo florbale - Olympiáda v NEJ - Odber krvi - Mikulášske trhy - Stužková slávnosť IV.F - Rodičovský banket - Olympiáda v SJA - Vianoce sa blížia - Otvorená hodina dejepisu - Gastrovianoce na hotelke - MŠ vo vybíjanej - Radosť na klzisku - Vianočný volejbal - Vianočný večierok

Basketbal dievčat

Dňa 2. decembra 2013 sa na našej domácej pôde konalo obvodné kolo v basketbale dievčat, ktorého sa zúčastnili 3 družstvá.


Olympiáda v ANJ

V utorok 3. decembra 2013 sa konalo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa ho spolu 23 žiakov, ktorí súťažili v troch kategóriách (2A – žiaci odboru HA 1. a 2. ročník; 2B – žiaci odboru HA 3. - 5. ročník, 2D – žiaci študijných odborov). Súťažiaci absolvovali test, ktorý obsahoval aktivity na počúvanie, čítanie, gramatiku a slovnú zásobu. Neskôr si zmerali svoje sily aj v ústnom prejave, kde vymýšľali príbehy k obrázkom a komunikovali so skúšajúcimi na vopred neznáme situáčné úlohy. Všetkým zúčastneným dakujeme, že sa angličtine venujú a víťazom srdečne blahoželáme!

Výsledky: kategória 2A kategória 2B kategória 2D
1. miesto Jana Nevigyanská, I.L Ľubomír Lendel, V.K Martina Kollárová, III.H
2. miesto Lenka Rybičková, I.L Kristína Ťapayová, III.L Veronika Tonhauzerová, III.F
3. miesto Barbora Uhlárová, I.K Klára Dadová, V.K Marek Bognár IV.I

Zároveň patrí poďakovanie všetkým vyučujúcim, ktorí sa podieľali na príprave žiakov na súťaž ako aj na pokojnom a nerušenom priebehu celej súťaže.

Mgr. Daniela Kozáková


MŠ vo florbale

Dňa 3. decembra 2013 sa konali majstrovstvá školy vo florbale, ktorých sa zúčastnilo 13 tried a 78 žiakov. A takto to dopadlo:
1.miesto 2.S trieda
2.miesto 4.H trieda
3.miesto 3.A trieda

foto: Mgr. Štefan Mjartan

Olympiáda v NEJ


Odber krvi


Mikulášske trhy


Stužková slávnosť IV.F

Vo IV.F nie je až tak veľa žiakov a možno práve preto sa o to viac cení, že dokázali zorganizovať stužkovú slávnosť a dali tak slávnostne bodku za študentským životom, ktorý sa skončí o pár mesiacov pri zelenom stole. Srdečná atmosféra, výborný program, chutné jedlá, netradičné darčeky a naozaj srdečná a veselá zábava – tak sa dá charakterizovať stužková slávnosť našich budúcich kuchárov.


Rodičovský banket

Rodičovský banket neobišiel ani triedu 3. K (I. skupina), ktorá privítala vedenie školy a rodičov vo virtuálnom Kabarete. Pripravili nielen typickú dekoráciu, ale aj jedlá a nápoje, ktorými hostí zaujali a ukázali niečo z novej modernej gastronómie.


Olympiáda v SJA


Vianoce sa blížia


Otvorená hodina dejepisu


Gastrovianoce na hotelke

Akciu podobnú našim Gastrodňom organizuje každoročne Hotelová akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Gastrovianoce ovládli všetky priestory školy, všade voňalo vanilkou, škoricou i vianočným punčom. Žiaci pripravili množstvo špecialít, zručností, slávnostné tabule, strediská ako čajovne, kaviarne, reštaurácie a bary, kde sa návštevníci mohli občerstviť či najesť. Exkurzie sa pod vedením PaedDr. Ďurčovej a Ing. Dobrotkovej zúčastnili žiaci 3. K, 3. L a 4. K. triedy. Všetci si odniesli množstvo nových poznatkov a možno aj inšpirácií k blížiacim sa Gastrodňom.


MŠ vo vybíjanej

Dňa 12. decembra 2013 sa v školskej telocvični konali Majstrovstvá školy vo vybíjanej dievčat, ktorých sa zúčastnilo 14 tried a 104 žiakov.
Výsledky:
1. miesto: II.F
2. miesto: IV.I
3. miesto: I.G


Radosť na klzisku

Dňa 18. decembra 2013 sa žiaci III.F - manažment regionálneho cestovného ruchu vybrali športovať na klzisko v meste. Po úvodných povinných obutiach sa niektorí vydali na nesmelé kroky na ľade, ale niektorí lietali ako diabli. A takto si užili pár pekných chvíľ a hlavne dokázali, že k športu a kolektívnemu duchu majú blízko. Keďže bola aj tuhá zima, tak im vhodne padlo aj horúci čaj. Zase jedno vydarené podujatie za nami... a možno zase niekedy zase, ďakujeme, že sme tam mohli byť!

III. F

Vianočný volejbal

Už pár rokov sa v posledný deň pred Vianocami koná turnaj medzi vyučujúcimi telesnej výchovy a žiakov. Dňa 19.decembra 2013 sa proti vyučujúcim postavilo družstvo na čele s III.F - MRCR.
Zápas bol veľmi vyrovnaný a napínavý až do posledných chvíľ. Nebolo núdze aj o mimoriadne športové výkony pri podávaní, na sieti, ale aj pod sieťou, na zemi. Sem-tam sa aj rozhodca usmieval.
Niekedy išlo aj o šťastie a v tomto turnaji mali viac šťastia učitelia a vyhrali 3:1. Ale bolo vidieť športové úsilie na obidvoch stranách. Aj keď je niekedy dôležité vyhrať, ale tu išlo o priateľský zápas a vyhrali všetci, ktorí sa zúčastnili. A všetci hráči boli spokojní, o čom svedčí aj záverečná spoločná fotografia. Takže o rok bude odveta!
Blahoželáme

III. F

Vianočný večierok

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok