6444 K  ČAŠNÍK, SERVÍRKA

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka vzdelávania a prípravy:


Podmienky prijatia:


Profil absolventa:

Absolvent je schopný zvládnuť obsluhu v organizáciách spoločného stravovania, ovláda všetky práce spojené s prípravou pracoviska, priebežnými a ukončovacími prácami. Vie zostavovať jedálne lístky, čapovať a ošetrovať nápoje, pripravovať miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr. Vie pripaviť jednoduché jedlá a ovláda dokončovanie jedál pred hosťom. Pozná zásady správneho uskladňovania a ošetrovania potravín. Vie správne komunikovať s hosťom, kultivovane spoločensky sa správať a dodržiavať osobnú a spoločenskú hygienu. Ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania v prevádzke, písanie na stroji a zásady bezpečnosti a hygieny pri práci. Ovláda obsluhu technického vybavenia pracoviska, jeho ošetrovanie a odstraňovanie bežných porúch.

Odborné predmety:



KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok