Španielsko – Málaga 2013

Názov projektu:
Získavanie nových skúseností v španielskej stredomorskej gastronómii v Málage

Číslo projektu: 13321 0453

Projektu sa zúčastnili žiaci odboru hotelová akadémia v termíne 15. september – 13. október 2013.

Komunikačný jazyk: španielčina

Aj v školskom roku 2013/2014 bola naša škola úspešná a získala grant, prostredníctvom Saaic Bratislava a Európskej komisie, na financovanie projektu Leonardo da Vinci Mobilita. V rámci neho sa 20 žiakov odboru hotelová akadémia z tried IV.K a III.L dostalo na mesiac do Málagy, kde získavali nové skúsenosti v španielskej stredomorskej gastronómii. Počas praxe mali možnosť spoznávať, pripravovať a osvojiť si technológiu prípravy morských plodov, kreviet, kalamárov, langúst, krabov, rýb a produktov daného regiónu. Pracovali v multikulturálnom prostredí a osvojili si španielsky jazyk. Spoznali historické miesta Andalúzie a Gibraltar, kultúru Španielska.
Projekt všetci úspešne dokončili a získali certifikáty firiem, kde pracovali a dostanú Europass. Celý projekt s úspechom viedli koordinátor Ing. Jozef Jakube a sprevádzajúca osoba Mgr. Jana Placeková.

Projektu sa zúčastnili:
Ivana Dobišová IV.K, Romana Gatialová IV.K, Karolína Grossová IV.K, Renáta Halvoňová IV.K, Dominika Kopčanová IV.K, Dominika Kováčová IV.K, Patrícia Kuzminová IV.K, Silvia Líšková IV.K, Marcela Masarovičová IV.K, Júlia Poljaková IV.K, Nina Revayová IV.K, Nikola Sedalíková IV.K, Ivana Štiffelová IV.K, Paulína Trojčáková IV.K, Jana Trusková IV.K, Manuela Virdzeková IV.K, Beáta Vrtálová IV.K, Miroslava Zeleníková IV.K, Martin Morávek III.L, Michaela Karaková III.L


DOSTALI EUROPASY ZA STÁŽ MOBILITA č. 13321 0453

Za úspešnú jednomesačnú prax v španielskej stredomorskej gastronómii v rámci projektu Leonardo da Vinci Mobilita získali 20 žiaci odboru hotelová akadémia z tried IV.K a III.L europasy. Tieto doklady vystavené Ministerstvom školstva SR im nielen ocenili ich zahraničnú stáž, ale pootvárajú im cestu k uplatneniu sa na domácom i zahraničnom trhu v rámci svojej profesie.

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok