Španielsko – Málaga 2011

Názov projektu: Získavanie nových zručností v španielskej stredomorskej gastronómii.
Číslo projektu: 113211194

Projektu sa zúčastnili žiaci odboru hotelová akadémia v termíne 16. október – 12. november 2011.

Komunikačný jazyk: španielčina

15 našich študentov odboru hotelová akadémia, pod vedením Ing. Jozefa Jakube, malo možnosť naučiť sa pracovať s morskými plodmi, rybami a pripravovať z bohatej ponuky stredomorskej vegetácie najrozličnejšie šaláty. Grant, ktorý SOŠOaS, Nábr. J. Kalinčiaka 1, Prievidza získala pre takúto stáž prostredníctvom Saaic Bratislava a Európskej komisie prispel k zlepšeniu odborných činností žiakov, upevnil ich sebavedomie, rozšíril ich obzory, jazykové znalosti a prispel významnou mierou k otvoreniu možností na trhu práce nielen na Slovensku, ale i v Európe. Nadstavbu vo svojej odbornej činnosti, ktorú získali mesačným pobytom v Málage v oblasti gastronómie a hoteliérstva podporili zlepšením znalostí zo španielského jazyka, ktorý študujú. Súčasťou pobytu bolo spoznávanie najkrajších častí Andalúzie, Granady, Alhambry a kúpanie sa v mori v neskorej jeseni.

Stáže sa zúčastnili:
Vratko Banič IV.K, Miroslava Boboková IV.K, Klára Dadová III.K, Klaudia Greschnerová IV.K, Adriana Hasáková III.K, Petra Korcová III.K, Petra Kotulová IV.K, Veronika Lajtmanová IV.K, Michaela Leporisová IV.K, Samuel Macháč IV.K, Katarína Mečiarová IV.K, Tomáš Ruža IV.K, Patrik Šlenker IV.K, Mária Štálniková IV.K, Michaela Žišková IV.K.


DOSTALI EUROPASY ZA STÁŽ MOBILITA č. 113211194

Pätnásti študenti hotelovej akadémie našej školy dostali za úspešnú jednomesačnú prax v novembri minulého roka v podprograme Leonardo da Vinci europasy. Už po šiesty krát mali tak možnosť naši študenti priamo v Španielsku získavať nové zručnosti v španielskej Malage v stredomorskej gastronómii. Tentokrát si opäť osvojili nové poznatky, ktoré využijú v praxi a rozšírili si jazykové poznatky v španielčine priamo v reštauračných zariadeniach.
Europasy vystavené Ministerstvom školstva SR im nielen ocenili ich zahraničnú stáž, ale pootvárajú im cestu k uplatneniu sa na domácom i zahraničnom trhu v rámci svojej profesie.

Na fotografii sú účastníci stáže spolu s autorom projektu
a koordinátorom zahraničných projektov Ing. Jozefom Jakube, odborný učiteľ.

KONTAKT

SOŠ obchodu a služieb
Nábr. J. Kalinčiaka 1
971 01 Prievidza

Tel. č.: 046/542 21 10
E-mail: info@kalina.tsk.sk
www.kalina.sk

© 2012 KalinaStudio, kontakt na správcu webu: adminkalina@gmail.com | mapa stránok