2987 H 01 biochemik - mliekarenská výroba

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:

  • 3 roky, ukončená výučným listom

Stupeň vzdelania:

  • stredné odborné vzdelanie

Podmienky prijatia:

  • úspešné absolvovanie ZŠ
  • zdravotná spôsobilosť
  • úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania

Charakteristika obsahu vzdelávania a prípravy:

Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu.
V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu na ovládanie odborného prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v cudzom jazyku.
V časti odborného vzdelávania je vzdelávanie zamerané na teoretické a praktické. Absolvent vie samostatne pracovať, uskutočňovať fyzikálno-chemické a mikrobiologické rozbory potravinárskych surovín, ovláda komplexné technologické spracovanie surového mlieka na mliečne výrobky a polotovary, najmä sortiment mliek tekutých, ochutených, sušených, zahustených, smotany, masla, syrov, zakýsaných výrobkov, jogurtov a krémov, zmrzlinových zmesí, bielkovinových mliečnych výrobkov (napr. výroby korbá?ikov), laktózy, srvátky, výrobu zmrzliny na báze mlieka. Ovláda základné strojovo-technologické zariadenia mliekarenskej výroby, syrárskych vaní, automatických liniek na výrobu mrazených ovocných, mlie?nych smotanových výrobkov a pod.


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30