2978 H cukrár, pekár

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka prípravy:

  • 4 roky
  • v týždenných cykloch sa streda teoretické vyučovanie s odborným výcvikom

Podmienky prijatia:

  • úspešné absolvovanie ZŠ
  • zdravotný preukaz
  • úspešné zvládnutie prijímacieho konania

Profil absolventa:

Absolvent je kvalifikovaný pracovník so širokým profilom, schopný samostatne vykonávať odborné technické a technologické činnosti v pekárenskej a cukrárskej výrobe. Ovláda prácu so základnými surovinami a pomocnými látkami používanými vo výrobnom procese, základné druhy pekárenských a cukrárenských výrobkov a ich výživovú hodnotu, technologické postupy výroby, príslušné normy platné pri výrobe cukrárenských a pekárenských výrobkov, ovláda prácu s plnoautomatickými a automatickými strojmi a zariadeniami, posudzuje kvalitu výrobkov a odstraňuje možné chyby. Vie pripraviť tovar na predaj, ponúkať tovar, komunikovať so zákazníkom.

Ovláda základy hygieny a sanitácie cukrárskej a pekárenskej prevádzky v zmysle HCCP, prácu s počítačovou technikou, základné pojmy a vzťahy z ekonomiky, zásady bezpečnosti práce a ochrany zdravia, starostlivosť o životné prostredie.

                Absolvent po ukončení štúdia získa výučný list a je spôsobilý zaradiť sa do výrobného procesu vo veľkokapacitných pekárňach a cukrárňach alebo pracovať samostatne v malých pekárskych a cukrárskych prevádzkach.

Absolvent môže ďalej pokračovať v štúdiu príslušného študijného odboru, ktorý nadväzuje na predchádzajúcu prípravu.

 


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30