6444 K čašník, servírka

Denné štúdium určené pre dievčatá a chlapcov.

Dĺžka vzdelávania a prípravy:

  • 4 roky, ukončené maturitnou skúškou

Podmienky prijatia:

  • úspešné absolvovanie ZŠ
  • zdravotná spôsobilosť – posúdi lekár
  • dobré logické myslenie, pamäť, postreh
  • vhodné spločenské správanie a vystupovanie
  • úspešné zvládnutie prijímacieho pokračovania

Profil absolventa:

Absolvent je schopný zvládnuť obsluhu v organizáciách spoločného stravovania, ovláda všetky práce spojené s prípravou pracoviska, priebežnými a ukončovacími prácami. Vie zostavovať jedálne lístky, čapovať a ošetrovať nápoje, pripravovať miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr. Vie pripaviť jednoduché jedlá a ovláda dokončovanie jedál pred hosťom. Pozná zásady správneho uskladňovania a ošetrovania potravín. Vie správne komunikovať s hosťom, kultivovane spoločensky sa správať a dodržiavať osobnú a spoločenskú hygienu. Ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania v prevádzke, písanie na stroji a zásady bezpečnosti a hygieny pri práci. Ovláda obsluhu technického vybavenia pracoviska, jeho ošetrovanie a odstraňovanie bežných porúch.

Odborné predmety:

  • ekonomika a organizácia
  • hospodárske písomnosti a účtovnictvo
  • cestovný ruch
  • potraviny a výživa
  • technológia
  • stolovanie
  • odborný výcvik

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30